Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Megfenyegették Cserjés Lászlót

„ Szar ember vagy, kinyírlak..."- egy férfi ezeket üvöltötte a győrújfalui polgármester mobiltelefonjába.
„ Szar ember vagy, kinyírlak, te szemét" – egy ismeretlen hang ezeket a mondatokat üvöltötte Cserjés László győrújfalui polgármester mobiltelefonjába. A település vezetője rendőrségi feljelentést tett életveszélyes fenyegetés miatt.

Csak a hang volt ismeretlen, a hely nem, ahol a fenyegetés elhangzott. Győrújfalu egyik boltjába ment be bevásárolni az a férfi, aki mindenképpen a polgármesterrel akart beszélni. Mivel a boltban ismerték Cserjés László mobiltelefonjának számát, a boltos felhívta, s átadta a férfinak a kagylót. A fenyegető nem indokolta meg, miért akarja kinyírni a polgármestert, mert gyorsan letette a telefont. Hamar híre ment azonban a faluban, hogy a férfi azért háborodott föl, mert kocsiját a falun átvezető út megrongálta. A fenyegetés délután is megismétlődött, ekkor azonban Cserjés László éppen a győri rendőrségen tartózkodott, feljelentését írták jegyzőkönyvbe.

– A férfi üvöltött a mobiltelefonomba, s a készüléket átadtam a feljelentést felvevő Oltotics László főhadnagynak, főnyomozónak, aki közölte a telefonálóval, hogy ő nem polgármester, hanem rendőrtiszt – idézi fel Cserjés László, s hozzáfűzi azt is, a szitkok a rendőr fülét sem kímélték. Ekkor azonban már nem a boltból érkezett a hívás, hanem egy beazonosítható vezetékes számról, amely megjelent a mobil kijelzőjén.
Cserjés fontosnak tartja kiemelni, hogy a szóban forgó út, amely kárt okozhatott az

autósnak, nem önkormányzati fenntartású, hanem állami út, s a megyei közútkezelő hatáskörébe tartozik. – A rendőrségi feljelentést szeptember 16-án kapta meg a győri városi bíróság, az ügyet kiszignáltuk egy bírónak – közölte a Kisalfölddel dr. Kovács Gergely. A bíróság sajtótitkára nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a rendőrségtől kérik a nyomozás elrendelését az ismeretlen fenyegető személyének megállapítására.
– Háromgyermekes apaként, nagyapaként nem hagyom, hogy fenyegessenek, a méltóságomba gázoljanak, mert időnként a polgármester is ember – fogalmazott Cserjés László, s közölte azt is, nem fél és rendőrségi védelmet sem kért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lüktető Városrétet terveznek

Korábban beszámoltunk arról, hogy az Engel Group, a győri polgármesteri hivatal és a Rába rt. támogatásával kiírt pályázat sikeresen zárult: a bírálóbizottság a Városrét elnevezést találta a legjobbnak a Mosoni-Duna partján, a Belváros szomszédságában a Rába-gyár volt Budai úti telepének helyén felépülő új városnegyed nevének. Az Engel Group már elkészítette az első látványterveket. Tovább olvasom