Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 5°C Még több cikk.

Megfagyott egy hajléktalan Győrben

Egy 66 éves hajléktalan férfi fagyott meg Győrben. Halálát nagy valószínűséggel kihűlés okozta, de a rendőrség elrendelte hatósági boncolását.
A 66. éves T. Zoltán a régi pesti út egyik víkendházában - a tulajdonos beleegyezésével - élt, s reggel a házigazda érkezéskor észlelte, hogy a befogadott vendég semmilyen életjelet nem ad magáról, a ház előtt, az utcán talált rá. Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, a rendőrség az idegenkezűséget kizárta, a haláleset körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálják tovább.

Sütő Csaba, a Győri Hajléktalanokat Segítő Szolgálat vezetője megerősítette, T. Zoltán 2001-ig volt a Segítőház lakója, azóta szívességi lakáshasználóként élt a likócsi vállalkozó hétvégi házában. Feltehetően alkalmi munkákból tartotta fenn magát, ám hogy pontosan mi történt, mi okozta a halálát, arra a további vizsgálatok adhatnak pontos választ.

Olvasóink írták

 • 5. Cseter János 2008. január 01. 18:39
  „Szerintem az olvasókat jobban érdekli, ha a sajtó olyan eseményekről ír, tesz fel anyagot és vár el rá reagálást amivel az olvasók véleményét ütköztetni tudja! Látva a tehetetlenségünket, így besegít annak, aki teleszájjal röhögi okfejtéseinket! A valóság megírására senki sem készteti Őket! Hisz kevés az oknyomozó riporter, sőt azokat is cenzúrázza a politikai elit!
  De az olvasótáram, ha tud két mondatnál többet is írni, akkor miért nem teszi meg? Neki ki tiltja meg, ha többet tud egy-egy esetről mint a hírközlő sajtó, akinek illene a részletes tályékoztatás! Vagy talán itt is előállítjáűk a rendőrök a sajtó munkatársait a hírszerzések miatt?”
 • 4. W 2008. január 01. 13:25
  „T. Zoltán halálának oka nem kihülés volt. Köszönjük a sajtónak a hírverést!”
 • 3. Cseter János 2007. december 30. 09:39
  „Kedves Olvasótársaim! Valóban sok a kérdés amire nemvalószínű, hogy kapunk választ.De, ha alaposabban belegondolunk e kor jellemzőjeire, akkor azt is megvizsgálhtajuk, hogy a kedves "nane", ha Ő lett volna a vendéglátója az immár megfagyott embernek, vajon Ö sem tett volna semmit a vendége érdekében, hogy ne történhessen vele meg e a sors csapás? Vajon meddig terjed egy vendéglátó feleőssége a vendégé-ért? Talán illene a sajtó illetékeseinek, azt is közzé tenni, hogy a piaci albérletek vajon hány százaléka van "szivességi" használat "fedőnéven" forgalmazva? Vagy hány ehhez hasonló embert köteleznek a "szivességért" szinte rabszolgaként szolgálatra? Nem mondom, azt hogy itt is ez állhatott fenn, de addig mig hasonló esetek látnak napvilágot addig a gyanú fenn állhat minden tragikus eseményeknél.”
 • 2. nane 2007. december 29. 17:49
  „Kedves előttem szóló! Hol van az egyén felelőssége, miért is nem mennek be a hajléktalan szállóra télen? mert talán vannak ott szabályok,amiket bekell tartani?”
 • 1. Cseter János 2007. december 29. 11:48
  „Várható volt, hogy e rendszerben a nemtörödömség miatt a halál szedi az áldozatait! A minap éhen halt egy éves csecsemőről lehetett olvasni. Viszont sem a megelőzés sem a következmények nincsenek hatással a felelősökre! Az emberiesség kihalt? Szerintem, ha az "illetékeseknek" csupán egy telefonálás árába került volna az emberi élet megmentése! Gondolom, ha az önkormányzatok figyelmébe kerűltek volna az ilyen esetek csak, csak intézkednek. Főleg a Pestei út Győrben alig pár kilométerre van a "Hajléktalan szálló"-tól! Ott a menedék ahol a minap Győr Polgármestere együtt "Ünnepelt" a hajléktalanokkal!Igaz is mi várható még e rendszerben, ha pár száz forintos "határ" miatt megvonják a szerncsétleneltől a lakásfenntertási támogatást teljesen! Előbb utób nőni fog a hajléktalanok száma!mivel az adósság csapdát növelik, ,ha nem akarnakm éhen halni vagy magfagyni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cigaretta a hangfalban

A szombathelyi Fővámhivatal munkatársai 2007. december 27-én a 8. sz. főút Rábafüzesi szakaszán egy… Tovább olvasom