Kisalföld logö

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -2°C | 10°C Még több cikk.

Megegyeztek a Tesco vezetésével a győri irodisták, véget ért a sztrájk

A sztrájkolók nem adták fel elképzeléseiket és végül korrekt, a munkavállalók számára vállalható megállapodás született.
Szerdán egész nap tárgyaltak a felek, amelynek végén minden résztvevő csak annyit válaszolt: csütörtök reggel minden kiderül. Ekkor már sejthető volt, hogy megegyezéssel zárul a Tesco győri irodájából elbocsátott 40 bérszámfejtő és a vállalat vitája.

Így is lett, ma már felvették a munkát, így véget vetettek a munkabeszüntetésnek a budapesti szolgáltató központ nyári beindítása miatt munkájukat vesztett irodisták. A Tesco annyit közölt, hogy a cég és a győri sztrájkbizottság lezárta az egyeztetéseket, a sztrájknak vége, a Tesco és a munkatársak megállapodtak arról, hogy a jövőben milyen módon működnek együtt.

„A sztrájkolók nem adták fel elképzeléseiket és végül korrekt, a munkavállalók számára vállalható megállapodás született" – nyilatkozta lapunknak Bubenkó Csaba, a győri sztrájkolókat támogató Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke.

A kedden késő estig tart egyeztetés után a dolgozók vállalták, hogy maradnak nyárig, vállalják az utódok betanításával járó plusz munkát. Úgy tudjuk, hogy végül mindkét fél engedett, az elbocsátottak közül 35-en vannak a cégnél még, ők fejenként százezer forintos átképzési támogatást kapnak és megemelt bért a hátralévő időre.

„Elégedettek vagyunk a megállapodással" – mondta el lapunknak a sztrájkolók vezetője, Zaveczkiné Nagy Mónika, aki hozzátette, a fele társaság június 14-ig dolgozik, a maradék július 16-ig. Nem lesz könnyű munkát találniuk szakmájukban, félő, de a most kiharcolt támogatás segítség lesz.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Házasság hete Győrben: "Soha nem mondhatjuk, hogy most már mindent tudunk a házasságról"

Házasság hete Győrben:
A Nők Lapjából és a párKatt.hu katolikus társkeresőből ismert Krúdy-házaspár, Zsófia és Tamás tartotta az idei Házasság Hete programsorozat nyitó előadását Győrben. Tovább olvasom