Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

Megalakult a Széchenyi-egyetem szenátusa

Március 6-án megalakult a győri Széchenyi István Egyetem döntéshozó és ellenőrző testülete, a szenátus.
A megválasztott tagok megbízólevelének átadásával március 6-án megalakult a győri Széchenyi István Egyetemen az intézmény döntéshozó és ellenőrző testülete, a szenátus. A szenátus tájékoztatót hallgatott meg a gazdasági tanács (GT) megalakításáról.

Az egyetem 7 tagú gazdasági tanácsának – tisztsége alapján – tagja lett dr. Szekeres Tamás rektor és Barth János gazdasági főigazgató. Az Oktatási Minisztérium Török Imrét, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem volt gazdasági főigazgatóját és dr. Csáki Györgyöt, a Magyar Posta Rt. elnökét delegálta a GT-be. A felsőoktatásról szóló törvény előírásai szerint a GT ülésein dr. Lacó Bálint, a Magyar Államkincstár megbízottja tanácskozási joggal vesz részt.

A szenátus három tagot delegált a testületbe: Olaf Kupkét, az Audi Hungaria Motor Kft. személyügyekért felelős ügyvezető igazgatóját, Szabó Istvánt, a győri székelyű Szintézis Informatikai Rt. elnök-vezérigazgatóját és Horváth Pétert, a győri Révai Miklós Gimnázium igazgatóját, aki az egyetemi hallgatói önkormányzat javaslata alapján került a jelöltek közé. A titkos szavazás során mindhárom jelölt ellenszavazat nélküli támogatást kapott.

A szenátus – a felsőoktatási törvény előírása szerint – megerősítette az egyetemi tanács 2005. április 4-én hozott, dr. Szekeres Tamás rektorrá választását kimondó határozatát, valamint támogatta az előadó-művészet alapképzési szak és az erre épülő tanári mesterszak létesítését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javul a közlekedési helyzet Adyvárosban

Még tavasszal felújítják a győri Ifjúság körút legrosszabb állapotú járdaszakaszait. Tovább olvasom