Kisalföld logö

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Még zöldebb az Audi Hungaria hője

Még zöldebb az Audi Hungaria hője
A vállalat a zöld energiára történő átállása óta 20 170 tonnával csökkentette szén-dioxid kibocsátását.
 Az Audi Hungaria Magyarország legnagyobb ipari geotermikus energia-felhasználója: a vállalat a zöld energiára történő átállása óta immár 100 GWh geotermikus energiát használt fel, amellyel 20 170 tonnával csökkentette széndioxid kibocsátását.
 
„A fenntarthatóság és hatékonyság az Audi Hungaria stratégiájának meghatározó eleme, így ösztönzésére nagy hangsúlyt fektetünk a mindennapi működés, valamint a gyártási folyamatok során is", mondta Axel Schifferer, az Audi Hungaria pénzügyekért felelős igazgatósági tagja. „A geotermikus energia felhasználásával hosszú távon biztosított a vállalat környezetkímélő tevékenysége, hiszen így hőenergia-szükségletünk közel 70%-át széndioxid-semleges módon tudjuk fedezni."
 
A vállalat két évvel ezelőtt teljesen új alapokra helyezte energiaellátását, és 2015 novembere óta a Bőnyi Hőközpontból kapja a megújuló geotermikus energiát. A Győri Geotermikus Projekt keretében az Audi Hungaria a PannErgy Nyrt. leányvállalatával, a DD Energy Kft.-vel kötött hosszú távú hőenergia szállítási szerződést a győri telephely geotermikus energiával történő ellátására. Az együttműködés 17 évre szól és opcionálisan 15 évvel meghosszabbítható.
 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cölöpözik az új győri hidakat - videó, fotók

Cölöpözik az új győri hidakat - videó, fotók
Épül a keleti elkerülő utolsó szakasza: a rövidebb híd a bácsai csatorna felett húzódik majd. Tovább olvasom