Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 1°C | 9°C Még több cikk.

Még zöldebb a Városház tér Győrben

Bár már augusztus elején visszakapták a közlekedők a felújított Városház teret, a hivatalos forgalomba helyezés októberben történhet meg. Tart a csinosítás, a napokban kerültek fák a középszigetbe. Több, mint amennyi volt.
A munkálatok júniusban kezdődtek, 60 millió forintból cserélték ki az útburkolatot, a járdát és a közvilágítást a tér nyugati (a járási földhivatal felőli) oldalának teljes körű felújítása során a Győri Útkezelő Szervezet szakemberei.
– Azért időzítettük a nyári tanszünetre az építést, hogy minél kevesebb közlekedőt tartsunk fel – mondta a Kisalföldnek Máthé-Tóth Péter szóvivő. – Az autók és a buszok mellett a gyalogosforgalom is óriási, az Aradi vértanúk útja és vasútállomás útvonalat naponta több ezren használják. A nyárzáróra megnyitottuk a teret, a faültetéssel viszont célszerű volt megvárni az őszt. Miután megérkeztek Sopronhorpácsról az előnevelt gömb- kőrisek, a napokban a helyükre is emeltük őket.
 
Sopronhorpácsról érkezett az öt előnevelt gömbkőris, mostantól a megújult teret díszítik. Fotó: Győri Útkezelő Szervezet


A korábbinál több, öt fa díszíti a középszigetet, amely mellett – és ez is újdonság – nyolc parkolóhelyet alakítottak ki. Már csak egy-két kiegészítő KRESZ-tábla várja, hogy a helyére kerüljön és megkezdődhet a forgalomba helyezési hatósági eljárás. A Városház tér várhatóan október közepén ünnepelheti meg hivatalosan az újjászületését.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kávé és Frappé Nagy Balázs ajánlásával

Tovább olvasom