Kisalföld logö

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Maradnak a győri sebészek - Felmondás helyett máshogy küzdenek a céljaikért

˝Eddig valamennyi döntésünket teljes egyetértésben hoztuk meg. Titkos szavazás során tízen szavaztak a felmondás benyújtása mellett, öten pedig ellene. Mivel közös megegyezés nem született, ezért úgy döntöttünk, nem nyújtjuk be lemondásunkat közalkalmazotti munkaviszonyunkról˝ - írták közleményükben a győri sebészek.
Mint ismert, a győri Petz-kórház tizenöt sebésze február 15-én nyílt levéllel állt a nyilvánosság elé. Ebben az szerepelt, hogy mivel megszakadtak a tárgyalások a Petz-kórház vezetésével, ezért ügyvédi letétbe helyezték felmondásukat.

Másfél hónapja még azt írták, hogy csak akkor vonják azt vissza, ha március 31-ig megoldás születik az ügyükben. Az általuk szabott határidő lejárt.

Közleményben mondták ki döntésüket, ami így kezdődik: „Januári beadványunkat, amelyben méltányos béremelést kértünk, a kórházi menedzsment elutasította. A tárgyalásokra, konszenzusos megoldásra általunk szabott határidő március 31-ével lejárt. Ez idő alatt tárgyalás nem volt, a menedzsment részéről a probléma megoldására irányuló erőfeszítést nem láttunk."

A lényeg ezt követően jön, amellyel cikkünket kezdtük: maradnak a sebészek. Hozzáteszik ugyanakkor: „Álláspontunk, véleményünk az egészségügy jelenlegi helyzetéről, munkahelyünk viszonyairól semmit sem változtak. Célkitűzéseink elérésére más módon fogunk erőfeszítéseket kifejteni. Továbbra is kijelentjük, hogy a beadványt aláírók egymással szolidárisak, amennyiben bárkit a korábbi beadvány aláírásáért vagy egyéb (ezzel összefüggő) koholt indokok alapján hátrányos megkülönböztetés, büntetés ér, esetlegesen közalkalmazotti jogviszonyát megszüntetik, állásából felfüggesztik, úgy valamennyien megszüntetjük jogviszonyunkat."

Nyitóoldali képünk illusztráció.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Kantharosz Gálán közel 12 millió forint gyűlt össze - fotók

A Kantharosz Gálán közel 12 millió forint gyűlt össze - fotók
A régió legnagyobb és az ország egyik legjelentősebb jótékonysági rendezvényévé nőtte ki magát a győri Kantharosz Gála. Tovább olvasom