Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 9°C Még több cikk.

Már hetedik hónapja járadék és táppénz nélkül

Győr–Budapest - Hetedik hónapja semmilyen ellátást nem kap az a kétgyermekes édesanya, akinek 18 éves munkaviszony van a háta mögött hazánkban s plusz még ledolgozott évei Romániában is. A 43 éves asszonyt két éve műtötték mellrákkal, kemoterápiát is kapott. Azóta szívnagyobbodással is kezelik.

Németh Anna két fiú, a 21 éves Norbert és a 17 éves Balázs édesanyja. Családjával együtt az élhetőbb élet reményében Romániából jött át a rendszerváltás évében. Konyhalányként helyezkedett el, ám egy munkahelyváltás kapcsán 2006-ban munkaadója három hónapig nem jelentette be. Erről azonban az asszonynak nem volt tudomása, s a dolog tartós betegsége miatt kapott különös jelentőséget.

– Két éve, szeptember 16-tól tavaly december 6-ig a jogosultságom után kaptam táppénzt, ám azóta – mindig különböző okokra hivatkozva – egyetlen fillért sem utalnak – sorolta Anna. – A rehabilitációs járadék megállapítására vártam, a megállapított összeget, visszamenőleg mintegy 250 ezer forintot, azonban még mindig nem kaptam kézhez. Ha nem dolgozna a férjem, éhen is halhatnánk.

Panaszos olvasónk jogosult a rehabilitációs járadékra, részt vett a kötelező felülvizsgálatokon, megküldte a kért papírokat, ám hónapok óta mégsem látott a családja pénzt. Próbáltunk utánajárni, miért, ám a panaszos ügyben illetékes Közép-magyarországi Regionális Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság revizora – személyiségi okokra hivatkozva – nem válaszolt kérdéseinkre a konkrét ügyben.

Németh Anna a legutolsó, hivatalosnak mondható papírt két hete kapta kézhez a nemzetközi nyugdíjügyek főosztályától, miszerint havi 36 ezer 750 forint járadékra jogosult. Pénzt hét hónapja nem kapott, helyzetét nemcsak betegsége nehezíti, elkeseredése lelki erejét is felőrli.

Olvasóink írták

 • 5. stunde2 2009. július 17. 20:19
  „Problémákkal teli nemzet vagyunk. Politikusaink pedig csúfot űznek belőlünk a munkájukkal, a viselkedésükkel.
  Soha nem volt ilyen cinikus a világ, mint most, a XXI. században. Jóformán már csak a szerencsénkben bízhatunk.
  Vajon mekkora a bűnünk, ha most ezt érdemeljük.......?”
 • 4. klimov17 2009. június 30. 13:05
  „Tőlem 10-év után vették el a 67%os rokkant nyögdíjamat mondván rehabilitálható vagyok.Csak úgy elmondanám,hat féle betegségem van a fő betegségem fekélyes vastagbélgyulladás mellyel állandó steroid kezelésben részesülök.Azt viszont nem tudom reggelente hogyan fogom a tömegközlekedést munkába járásra igénybe venni a betegség tünetei miatt.Természetesen jelen pillanatban egy fillért sem kapok mert a rokkant nyugdíj már nem jár a rehab meg még nem.A többi dolgot illetően maximálisan egyet értek bugriskinnel.Egyébként ezt az egész rehab hülyeséget pártunk és kormányunk sütötte ki, még anno, élén gyurcsány fletóval.ÁLDJA MEG ŐKET ÉERTE A MINDENHATÓ!”
 • 3. bugriskin 2009. június 30. 11:27
  „Szerintem arra kellenek és kellettek az így ellopott milliók, hogy eltartsuk a semmi érő bűnüldözést és az bányászbéka ülepe alatt vegetáló igazságszolgáltatást!”
 • 2. Reális 2009. június 30. 09:56
  „Kellett a pénz a képviselők útiköltségtérítésére,meg háttértanulmányok készítésére,meg PR anyagokra!”
 • 1. bugriskin 2009. június 29. 20:28
  „Hát igen! Ma már nem egyedűl mondhatom, hogy a Társadalombiztosító a TB egy tolvaj banda! Nekem húsz éve állapították meg a rokkant állapotom miatt a nyugdíjamat, amit mindenféle állapot változás nélkül sőt ugyan az az ügyintéző visszavonta és másik folyósítás kezdetet állapított meg! Természetesen valótlan, hamisított iratok alapján! A Magyarországi Igazságszolgáltatás összes fóruma tudatosan tussolta el, ezt az alantas emberjogi megalázást és a köztörvényes bűnözést! De, hát ez Magyarország és nincs min csodálkozni! Nem véletlen alkottak olyan törvényt, hogy csak is ügyvéd terjeszthet fel ügyet a Tábla és a Legfelsőbb Bíróságra tudván, hogy egyetlen egy ügyvéd sem fog az alantas gazemberek apró kis üzelmeibe belenyúlni! Hisz az Ő karrierje is veszélybe kerül a protekció miatt! Gondoljunk csak bele kik is uralkodnak ebben az országban? Hol is van a felelős beosztás? Itt más nincs mint a felelősség alól a kibúvás és a kibujtatás,akár bűncselekmények árán is!
  Naná, hogy ezt is ki fogják moderálni, mert a valóságot tükrözi!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent László ereklyéje bejárta az utcákat

Győr - Három jeles győrinek adományozott Szent László-érmet a város közgyűlése, az elismeréseket… Tovább olvasom