Kisalföld logö

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Magyar művészek az indiai Jodhpur Khaas Bagh kastélyszállójában megrendezett alkotótáborban

A Manekraj Művészeti Alapítvány (MAPF) Manekraj Goliya nyugalmazott üzletember, műgyűjtő és filantróp, valamint a sokoldalú belsőépítész-szakember, újságíró, művészeti tanácsadó Seema Moghe egyedülálló kezdeményezéseként jött létre a művészetek támogatására.


Az alapítvány vendégeként egy csoport kiválasztott magyar festőművész vehetett részt az indiai Jodhpur város (Rajasthan állam) Khaas Bagh kastélyszállójában megrendezett alkotótáborban.

A művészek kiválasztásának előkészítésében Kovács Tibor magyar üzletember és Győrből Szük Norbert művészeti tanácsadó vett részt.

Az eltelt 10 nap alatt a részt vevő művészek megízlelhették a Khaas Bagh szálló hagyományos rajasthani vendégszeretetét, valamint Manekraj Goliya úr kitüntető figyelmét és Seema Moghe odaadó professzionális szervezőkészségét, amely lehetővé tette, hogy a művészek csak saját művészetükkel foglalkozhassanak.
A művészek a festéshez vásznat, papírt, selymet használtak fel, illetve kőből készült szobor is készült a tábor ideje alatt a MAPF számára. Lehetőségük nyílt a városnézésre és a hagyományos rajasthani árucikkek helyi környezetben történő megvásárlására is.

Az elkészült művek kifejezik a Khaas Bagh-ban szerzett spirituális tapasztalatot és boldogságérzést. A tábor befejezéseként az alkotásokból kiállítás nyílt a szálloda galériájában.
A Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központ igazgatója,, Lázár Imre úr felkérte az Alapítvány létrehozóját Manekraj Goliya urat és Seema Moghe társalapító úrhölgyet az alkotásokból készült kiállítás 2010. november 4-én történő megnyitására a Delhi Magyar Információs és Kulturális Központban.

A megnyitón részt vesz Kovács Tibor az alapítvány kurátora, valamint az alkotóművészek: Kaubek Péter szobrász- és festőművész, Szük Norbert festőművész, Pongrácz Éva festőművész, Gajdán Zsuzsa festőművész, Hornok Magdolna festőművész, Csizmadia Klára selyemfestőművész, Fikner Piroska festőművész, Adele Kehl-Geafer festőművész, illetve Rakosh Csilla (USA) és Jármy Orsolya díszvendégek.Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Személyautó és teherautó ütközött Mezőörsnél

Portálunk információi szerint egy személygépkocsi és egy teherautó ütközött össze vasárnap délelőtt… Tovább olvasom