Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 1°C Még több cikk.

Magnóliákat ültettek

A győrszentiváni Váci-iskola udvarát mostantól két nagyméretű magnóliafa díszíti.
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) tavasszal hirdetett városszépítő rajzversenyt Hogyan tenném szebbé környezetemet? címmel. A társaság arra kérte az általános és középiskolás diákokat, rajzolják vagy fessék meg, hogyan tennék szebbé iskolájuk zöld környezetét.

– Idén először lehetőséget adtunk arra, hogy a diákok az ügyességüket és a kreativitásukat nagy nyilvánosság előtt másoknak is megmutathassák. A hagyományos díjazás mellett cégünk vállalta, hogy a nyertes pályaművet ötvenezer forint értékben életre kelti. Ennek köszönhető, hogy a díjnyertes pályaművön szereplő látványt megvalósítottuk a Váci Mihály Általános Iskolában a magnóliafák elültetésével – mondta el lapunknak a Komszol ügyvezető igazgatója, Kovács Barnabás.

A rajzpályázaton részt vevő 22 iskolából összesen 107 pályamunka érkezett, amelyből a szakmai zsűri 22 képet ítélt alkalmasnak arra, hogy hagyományteremtő jelleggel a Jókai utcai parkolóházban kiállítsák. A Komszol ügyelt arra, hogy legalább egy képet minden, a pályázaton részt vevő iskola kiállíthasson.

A pályázat zárásaként Németh Zoltán alpolgármester és Kovács Barnabás a rajzversenyen győztes diák iskolájának udvarán közösen elültette a magnóliákat. Az alpolgármester felhívta a gyerekeket figyelmét arra, hogy a környezetvédelem, a környezet szépítésének folyamatos képviselete az életminőség javulásával megtérül.

Festményével a fákat az udvarra álmodó Csonka Petra – a verseny tavaszi kiírásakor még a Váci-iskola diákja volt – számos pályázaton nyert már alkotásaival.

– Ilyen komoly nyereményem még nem volt. Az ötletet közösen beszéltük át rajztanárommal, Juhász Gabriellával, én pedig megfestettem. Főként embereket és állatokat szoktam rajzolni, festeni, de nem hagyom ki a természetet sem – mondta el lapunknak Csonka Petra.
A Komszol a nagy érdeklődésre való tekintettel tervezi, hogy a hagyományt folytatva jövőre ismét kiírja a városszépítő rajzverseny pályázatát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelentős mínusszal számol a város

A politikus a Kisalföld kérdésére elmondta: a parlament még nem fogadta el a büdzsét, ezért minden… Tovább olvasom