Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Lomtalanítás hat hétvégén át

Az elmúlt évekhez képest később, ma kezdődik és hat hétvégén át tart a lomtalanítás a megyeszékhelyen. A lakók a házuk elé rakhatják ki a feleslegessé vált, megunt holmikat.
A tavaly tavasszal tartott lomtalanítási időben több mint hatezer köbméter limlomot gyűjtött össze a városban a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. Az eddigi tapasztalatokból okulva a Komszol a mostani hétvégén kezdődő akcióban nem használ a felesleges holmik gyűjtéséhez konténereket. A guberálók ugyanis, miközben válogatták a lomokat, a tartályok mellé szétdobálták azokat, sok felesleges munkát adva ezzel a szolgáltatónak.

Péntek estig lehet kitenni

A családok az idén az elszállításra szánt holmikat azon az útvonalon, amelyeken a hulladékgyűjtő autók járnak, a házuk előtt hagyhatják. A Komszol tíz járművel – kukásautókkal, valamint nagy konténeres és billenőplatós gépekkel – gyűjti össze a holmikat. Ezeket péntek esténként és szombaton gyűjtik össze és szállítják a nádorvárosi hulladéklerakóra.
A felesleges holmikat péntek estig lehet a házak elé a járdára kihelyezni. A hulladéklerakóra került lomok közül a másodnyersanyagokat, textíliát, fémeket hasznosítják.

Csak a megadott területen

Kiss Tibor, a szolgáltató cég üzemvezetője a Kisalföldnek elmondta, a lomtalanítás nagy munka, nagy technikai felkészültséget igényel, elvégzéséhez sok ember munkájára lesz szükség. Az akció során rengeteg öreg bútort, heverőt, kanapét és persze tartós műszaki cikket; hűtőszekrényt, gáztűzhelyet és ki tudja, mi mindent visznek az utcára a családok. Tavasszal a tél utáni nagytakarítás kötötte le a szolgáltatókat, ezért végzik a lomtalanítást idén később.

A lomtalanítási időszakban az egyes hétvégéken csak azokban a városrészekben lehet az utcára vinni a limlomot, ahonnan a gyűjtést és elszállítást a Komszol meghirdette – mondta nyomatékkal a szolgáltató cég illetékes vezetője. Aligha lehetne másként a szolgáltatást összehangoltan elvégezni. Aki nem a fentiek szerint cselekszik, köztisztasági szabálysértést követ el.

Ma kezdődik

Ma és holnap Marcalváros I, II-n, Nádorváros nyugati részében (a Nagy Imre úttól és a Baross úttól nyugatra eső városrészben), továbbá Ménfőcsanakon és Gyirmóton lesz lomtalanítás. Július 11–12-én Nádorváros keleti részén (Nagy Imre út és a Baross úttól Adyváros felé eső terület) és Adyvárosban gyűjtik a lomot, július 18–19-én Kismegyeren, Jancsifaluban, a Szalmatelepen, Szabadhegyen és a József Attila-lakótelepen, 25–26-án Gyárvárosban, Likócson és Győrszentivánon. Augusztus 1–2-án Révfaluban, Kisbácsán, Nagybácsán szedik össze a leselejtezett holmikat. A lomtalanítási akció augusztus 8-án és 9-én a Belvárosban, Szigetben, Újvárosban és Pinnyéden fejeződik be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kikötőt tovább kell építeni

A gönyűi kikötőre eddig 4,5 millió eurót (mintegy egymilliárd forintot) költöttek, a további… Tovább olvasom