Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 1°C Még több cikk.

Lezuhant egy szúnyogirtó repülőgép Győr külterületén - Kiemelték a gép szárnyát - Új fotók, videó

Lezuhant egy szúnyogirtó repülőgép Győr külterületén - Kiemelték a gép szárnyát - Új fotók, videóA felvételünk a baleset helyszínén készült.
A pilóta szinte csodával határos módon viszonylag könnyű sérülésekkel megúszta a balesetet.

Szombat

17. 59 - Felhozták a gép szárnyát - írta olvasónk, akitől fotót is kaptunk:

Fotó: olvasó-tudósító
Fotó: olvasó-tudósító

Lezuhant egy szúnyogirtó repülőgép Pinnyéd közelében. Fotó: Bertleff AndrásA baleset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság a Közlekedésbiztonsági Szervezet, Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatal munkatársainak bevonásával vizsgálja.

Lezuhant egy szúnyogirtó repülőgép Pinnyéd közelében. Fotó: police.hu


11. 04 - Folyik a műszaki mentése a pénteken szerencsétlenül földet ért permetező repülőnek. A pilótának jobbulást kívánok - írta olvasónk Herman Gábor.

Fotó: olvasó-tudósító
Fotó: olvasó-tudósító


Pénteken történt:

22.56 - Videón a kigyulladt repülőgép22.12 - Van biztosítása a gépnek

"A balesetet szenvedett repülőgép a szükséges biztosításokkal rendelkezett" - közölte Ozsvárt Tamás. "A Győr-Szol Zrt. mielőbbi felépülést kíván a pilótának" - tette hozzá a közszolgáltató kommunikációs vezetője.

21.52 - Csoda, hogy a pilóta viszonylag könnyű sérülésekkel megúszta

Prof. Oláh Attila, a Petz-kórház orvos-igazgatója elmondása szerint a pilóta vágásos-zúzódásos sérülésekkel szállították a győri kórház sürgősségi osztályára. Törése nincs. Állapota nem súlyos, a vágások nagy része az arcán keletkezett. Ezeket ellátták, összevarrták. A baleset után rövid eszméletvesztéseket is szenvedett a pilóta.

A korábban feltételezettekkel ellentétben a lezuhant repülőgép pilótája az elvégzett vizsgálatok eredménye szerint nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, operációs beavatkozásra okot adó sérülése nincs.

21.34 - Felvételek a baleset helyszínéről

Fotós kollégánk nem mehetett közelebb a lezuhant géphez, ezért távoliak a képek.

 
Fotók: Bertleff András

21.05 - Közel kétezer hektáron tervezték a szúnyogirtást

Győr-Szol Zrt. pénteken közleményben tudatta, hogy légi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Győr területén az alkonyati órákban közel kétezer hektáron.

A beavatkozás a tervek szerint a Rába árterét, a Holt Rábca árterét, Pinnyédet, a Püspökerdőt, a Bácsai csatornát és legelőt, Nagybácsát, Győrszentivánt, Likócsot, Károlyházát, Gyirmótot, a Góré-dűlőt, a Rabkertet és a Holt-Marcal parti részét érintette volna.

A teljes közleményt ide kattintva olvashatják el!

20.44 - Pár hete mutatták be a most lezuhant kisgépet

A Győr-Szol május 11-én mutatta be a péri repülőtéren azt a repülőgépet, amely péntek kora este lezuhant. Erről tudósításunkat, sok-sok fotót, videót a repülőgépről ide kattintva tekinthetnek meg!
PZL M18 Dromader típusú repülőgépet Szerbiában vásárolta a Győr-Szol. A gép már tavaly is repült Győr fölött. Fotók: Cseh Róbert

20.38 - A baleset során a repülőgép kigyulladt, a gép pilótája súlyos sérüléseket szenvedett

"A Győr-Szol Zrt. tulajdonában lévő Dromader típusú repülőgép május 27-én a szúnyoggyérítési munkák végzése közben Pinnyéd térségében, a Kunszigeti út közelében 19 óra tájban balesetet szenvedett. A megye katasztrófavédelmi igazgatóság szakemberei a helyszínt a rendőrséggel közösen biztosították. A baleset során a repülőgép kigyulladt, a gép pilótája súlyos sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba szállították. A gép szerencsére lakatlan területen ért földet, egyéb személyi sérülés nem történt.

A baleset körülményeit a Nemzeti Közlekedési Hatóság és a légügyi hivatal vizsgálja ki. A Győr-Szol Zrt. a gép pilótájának állapotát figyelemmel kíséri, és minden szükséges támogatást megad a teljes felépüléséhez" - közölte Ozsvárt Tamás, a Győr-Szol Zrt. kommunikációs vezetője.

20.32 - Úgy tudjuk, Pinnyéd közelében történt a baleset

Lezuhant egy szúnyogirtó kisrepülőgép Győr külterületén, egy erdős területen péntek kora este, a pilóta súlyosan megsérült - tájékoztatott a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Schreindler Ágnes elmondta. a becsapódás után a gép és a benne lévő permetezőszer kigyulladt, de a tűzoltók megfékezték a lángokat.

Hozzátette: a gép a péri repülőtérről szállt fel, a benne tárolt szúnyogirtó szer ártalmatlan a környezetre.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyereknapon nyit a vizes játszótér Győrben

A nyárias időjárás beköszöntével, gyermeknapon, május 29-én, vasárnap újra megnyitja kapuit Győrben,… Tovább olvasom