Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Lesz külön nyelvi programcsomag is

A ViDaNet Győrben sem egyeduralkodó műsortovábbító, érzi a folyamatosan megjelenő konkurencia hatásait.

A ViDaNet Győrben sem egyeduralkodó műsortovábbító, érzi a folyamatosan megjelenő konkurencia hatásait, éppen ezért változtat folyamatosan szolgáltatásain – válaszolja olvasóink kérdésére Hushegyi Károly értékesítési és marketingigazgató. A kábeltelevíziós társaságnak az ország több városában 101, Győrött 42 ezer előfizetője van. Tömegigényeket kell kielégítenie – és az előfizetői többségi akarat nem mindenkor egyezik a kisebb számú kívánságokkal. Jó példa rá az éppen szóban forgó Romantika csatorna.

Korábban már szerepelt a műsorkínálatban, aztán kivették onnan, hogy más kerülhessen a helyére. Ám kiderült az ügyfélszolgálatra tömegesen érkező kérésekből és az őszi közvélemény-kutatás adataiból is: nagyon sokan, elsősorban a nyugdíjasok igen hiányolják a főleg dél-amerikai szappanopera-sorozatokat adó csatornát, ezért visszakerül a programkínálatba.

SMS

''Tisztelt ViDaNet! Az olasz nyelvet tanulóknak nagy segítség a Rai Uno. Kérjük, ne szüntessék meg!''

„ Tegyék külön fizetőssé a bugyuta sorozatos Romantikát! A pénzemért a spanyolt akarom nézni! Németből is elvehetnek!"


„ Mi indokolta az olasz és a spanyol adó megszüntetését?"
A kábeltévé hálózati kapacitása véges, ezért a valamit valamiért elv alapján a többek által kért csatornák bevezetése fejében kiesik az olasz Rai Uno és a spanyol TVE. Ezeket a csatornákat a nyelvet gyakorolni akarók kétségkívül szívesen látták, de az előfizetők nagy többsége a magyar nyelvű programokat részesíti előnyben, a külföldi csatornákat a felmérések szerint kevesen nézik rendszeresen. Az olasz adóval egyébként az is gond, hogy a nagyobb nézettségre számot tartó műsorait (például sportközvetítések) csakis kódoltan,

vagyis csupán a külön előfizetők számára elérhetően adja.
A tömegestől eltérő igények kielégítésére indította digitális szolgáltatását a ViDaNet, egyelőre film-, illetve ismeretterjesztő programcsomagot kínálva. Kedvező a fogadtatás, a tömegestől eltérő igények kielégítésére újabb programcsomagok is lesznek. Például olyan – a jövő év első félévében –, amelyben minden világnyelvet „megszólaltató" műsorok kapnak helyet. A nyelvet tanulókra, gyakorolni akarókra gondolva ez a csomag alacsony díjjal lesz elérhető.

Már említettük, hogy a kábeltévé hálózati kapacitása véges, nem lehet korlátlan számú csatornával terhelni. A fejlesztéseknek köszönhető az olyan szolgáltatások lehetősége, mint a digitális televíziózás vagy a gyorsan nagyon népszerűvé vált kábeles internet. A fejlesztések folytatódnak, hiszen egyre újabb kihívások jönnek a szolgáltatások terén. A tömegigények kielégítését azonban nem lehet feladni, s az átlagos teherbírású előfizetők pénztárcájához kell igazítani az alapdíjakat, amelyek mindig csupán az éves infláció körüli mértékben emelkednek. Megjegyzendő, hogy a kábelszolgáltató sem ingyen kapja a továbbítás jogát a műsortulajdonosoktól. Némelyik program egyéni műholdas előfizetése (ha kábeltévé helyett alternatívaként ezt említjük) alkalmasint többe kerülhet, mint egy egész programcsomag. Általában véve (tehát nem csak a ViDaNetre értve) a havi szolgáltatói díjak 2–3 mozijegy árának felelnek meg, eldönthetjük, most akkor mi a drága...

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Humánumból jelesre vizsgáztak

A kilenc éve működő győri Segítőház Alapítvány – hagyományaihoz híven – ünnepek előtt… Tovább olvasom