Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Lemondják az előadásokat: ellopták a Győri Balett díszleteit

Ellopták a világhírű Győri Balett Gaudi című előadásának díszleteit.
A raktárba hátulról jutottak be a tolvajok, kibontották a falat és azon keresztül vittek el öt darab, összesen csaknem 300 kilogramm súlyú alumínium tartóelemet, valamint kábeleket és villanymotorokat. Ezek értéke összesen 5 és fél millió forint.

Kiss János, a Győri Balett igazgatója elmondta, biztosítva volt a raktárépület, így valószínűleg kapnak kártérítést a biztosítótól, de az ellopott fémvázak beszerzése akár fél évig is tarthat. A speciális elemeket ugyanis Hollandiában kell legyártatnia a balettnak. A társulat vezetője hozzátette, a Gaudi című balettjükkel több magyarországi fesztiválon is felléptek volna, valamint Spanyolországba is kaptak meghívást. Ezeket azonban - összesen csaknem 10 előadást - a lopás miatt le kellett mondaniuk.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. varpeter 2009. szeptember 15. 18:25
  „moderálva off”
 • 28. Accra 2009. szeptember 14. 22:53
  „"sehol egy szó sem volt olvasható róla" -> tudod, hogy kell használni a keresőt?
  Ha megpróbálod, szept 10-től találsz cikket a Hírmutató, Független Újságírók Szövetsége, MNO, Hírtv, Index, Blikk .....stb oldalain”
 • 27. varpeter 2009. szeptember 14. 20:02
  „moderálva off”
 • 26. jbskovacs 2009. szeptember 14. 15:15
  „moderálva off”
 • 25. SC 2009. szeptember 13. 09:19
  „Nahááát!
  Ugye ezt te sem gondolod komolyan? Itt Sopronban még nem láttam egyetlen fehér "vasas" embert sem...Gondolom a szomszéd várban is valahogy így működik!Ne csak nézz,láss is!”
 • 24. Őz 2009. szeptember 13. 08:19
  „moderálva”
 • 23. Nahááát 2009. szeptember 12. 19:32
  „Kedves Jobbikosok! Kezd unalmas lenni a dumátok. (Ez egyébként látszik a legutóbbi közvéleménykutatási adatokban is, kb. 5%-ra csökkent a támogatottság.) Szerintem meg a tolvajok MGárdisták voltak a Jobbik megbízásából, kell pénz a választásokra. Na?”
 • 22. Sahin 2009. szeptember 12. 13:23
  „"300 kilogramm súlyú alumínium tartóelemet, valamint kábeleket és villanymotorokat."

  "" Magyarokra "" jellemző megélhetési bűnözés, nyilván a bűncselekmény előtt önkéntes járőrözést végeztek a "kirekesztettek".”
 • 21. Gab2000 2009. szeptember 12. 10:09
  „Ombi

  Maradjunk annyiban sajnos a média alakítani akarja az embereket, ha egy hír nem jut el a nagyközönséghez nem is okoz felháborodást és vitákat egyszerűbb elhallgatni egy dolgot mint nyílvánosságra hozni.

  Ez olyan mint a meleg felvonulás ha már a tisztelt tanár úr Havas Henrik is kiakad rajta na az már jelent valamit.

  <moderálva>”
 • 20. ombi 2009. szeptember 12. 10:02
  „Varpeter: ugye nem csak én érzem úgy, hogy az általad említett pesterzsébeti halállal végződő verés mintha meg sem történt volna, akkora a csend a sajtóban.
  Kisalföld, itt a nagy lehetőség! Cáfoljátok meg Varpeter állítását a brutális verésről! Hozzátok nyilvánosságra, hol, melyik ponton tévesztette meg őt a hírforrása, igazítsátok helyre!
  Avagy: ha a Varpeter által említett eset valóban, főbb vonalakban úgy, ahogyan leírta, megtörtént, AKKOR HOL A CIKK RÓLA? Vagy legalább egy "Miért is ne nyíljon ki a zsebetekben a bicska a félreájékoztató sajtó miatt?" című esszével próbáljátok meg kibökni aszemünket!”
 • 19. Gab2000 2009. szeptember 12. 09:36
  „varpeter

  Látom azért te is szereted olvasni a kurucinfo-t”
 • 18. a.h.a. 2009. szeptember 12. 09:36
  „Nem nagyon olvasom a megrögzött fajvédők hozzászólásait!
  Hol bujkáltok?”
 • 17. janika 2009. szeptember 12. 05:53
  „Nagyon csodálatos dolog lenne, ha a rendőrségünk kinyomozná ? Persze erről nem olvashatunk az biztos!”
 • 16. pmc 2009. szeptember 11. 23:17
  „kékszemü szőkék ????????????????????????”
 • 15. miracle 2009. szeptember 11. 19:54
  „Színes fémgyűjtők?”
 • 14. varpeter 2009. szeptember 11. 19:04
  „Csak egy adalék erről a mocsadékhalmazról:
  "Akkor rögtön, egy in medias res (a dolgok közepébe vágó) kezdéssel: most egy ,,rasszista" szöveg következik. S a neoliberálisok feje tetejére állított logikájával ellentétben, nem ez a tény a tűrhetetlen, hanem az, hogy milyen közállapotok uralkodnak ma Magyarországon, s hogy a hatalom szeretett cigányai immár napi rendszerességgel ütik, ölik, gyilkolják, lincselik a magyar embereket.
  A legújabb tragédia ezúttal Pesterzsébeten, egy kis bolt előtt következett be, ahol két cigány ordítozni kezdett az eladóval, mert nem tudta őket közismerten legendás, kényes ízlésüknek megfelelő itallal kiszolgálni.(Ámbár a híradók képsorai alapján olybá tűnt, hogy meglehetősen gazdag választékkal rendelkezett a bolt.) Erre az őket csendesíteni igyekvő férfira támadtak, ütlegelni kezdték, szerencsétlenségére épp ekkor ért a bolt elé a leendő áldozat, egy 53 éves magyar férfi, aki a sértett védelmére kelt. Ez lett a végzete. A két állatnak sem nevezhető lény rátámadt, s szó szerint halálra rugdosták. Tradicionális cigány szokás szerint, a gyilkolás eltökélt szándékával eleve biztosra mentek, akárcsak Szögi Lajos esetében: csak a fejét rúgták, azt is hússzor. Ez a borzalmas eset, illetve az a társadalmi környezet, melyben megtörténhetett ismét felvet bennünk néhány kérdést.
  Miféle lények ezek, akik bestiális kegyetlenséggel, eleve a gyilkolás szándékával vadállatként támadnak békés járókelőkre? Hogy a fenébe nem sikerült 600 év alatt elsajátítaniuk a civilizált emberi együttélés normáit? Miért gondolják (gondolják egy frászt, hanem ösztönösen cselekednek) úgy, hogy ők bármit megtehetnek, de rájuk semmiféle törvény, morális parancs, önkontroll nem vonatkozik?
  A másik, megválaszolandó kérdés a rendőrség magatartásával kapcsolatos. Hol vannak ilyenkor? Természetesen nem állítható, hogy minden ilyen esetet meg lehetne akadályozni rendőri fellépéssel, de valószínűleg jóval kevesebb efféle tragédia következne be, ha a rohampribékek nem a politikai ellenzék tagjainak levadászásába fektetnék energiáikat (nem mellesleg, ősi alkotmányunk, az 1222. évi Aranybulla szerint az ilyen nemzeti létünkre törő hatalmat erőszakkal kell megdönteni!), hanem a bűnözők kézre kerítésére. Az pedig egyenesen vérlázító, hogy a két, természetesen gyáva módon szökésben lévő biohulladék elfogására ,,halált okozó testi sértés" jogcímen adták ki az elfogatóparancsot. Mintha csak egy kis ártatlan verekedés folytán az áldozat olyan szerencsétlen módon került volna a földre, hogy az halálát okozta. ÁVH-nk újra hozta a már megszokott formáját.
  Szerencsétlen egybeesés, de tipikus és kortünet, hogy a tótok elől gyáván megfutamodó köztársasági elnökünk - csaknem egy időben a gyilkossággal - Berlinben elengedhetetlen kényszert érzett, hogy afféle badarságokat izzadjon ki magából, miszerint hazánkban a szegény cigányok veszélynek vannak kitéve, csupa rettegés szegények élete, s a fő mumus, a Jobbik szítja ellenük az indulatot, s ez az egyetlen oka annak, hogy az EP-választásokon 15%-ot sikerült elérnie. No comment....
  A borzalmas történetben azonban van egy nagyon elkeserítő epizód is, ti. az, hogy az esetnek több magyar szemtanúja is volt, akik gyáván végignézték, hogyan rugdossa halálra a két australopithecus honfitársukat. Hát idáig jutottunk. Nem munkálkodtak hiába a kommunisták és az SZDSZ, hogy mindenfajta szolidaritást kiöljenek ebből a nemzetből, s a magyarságot afféle elbambult, egoista populációvá formálják át.
  Nem lehet kétségünk afelől sem, hogy valamelyik neoliberális vadbarom rövidesen elő fog állni -e sorok írásakor már lehet, hogy meg is történt - a tőlük már megszokott teóriával, miszerint az áldozat magának kereste a bajt, s tulajdonképpen ő támadta meg a szegény, emberszerető, nőiesen gyengéd két őskori barbárt, esetleg saját magát rúgta fejbe húszszor, így a körözési parancsot azonnali hatállyal vissza kell vonni.
  Ez a tragikus helyzet ma, anno 2009. szeptember, Magyarország...Egyfajta epilógusként, s a történet szörnyűsége okozta fájdalmat enyhítendő, álljon itt egy személyes, kamaszkori történet. A faluban, ahol gyermekkoromat töltöttem, s ahol apám körzeti orvos volt, élt egy idióta cigány, akinek az volt a hobbija, hogy amikor valamelyik betegéhez behajtott az utcájukba, minden alkalommal az autó elé állt, s ily módon elszórakozott hosszú percekig. Nos, apám nem respektálta az efféle élvezeteket, így szólt a helyi körzeti megbízottnak, hogy tegyen valamit az ügyben. Ez a rendőr - bármilyen hihetetlennek tűnik is a mai ÁVH gazemberkedéseinek és impotenciájának tükrében - szenvedélyesen vadászott a bűnözőkre, ezek kézre kerítését tekintette élethivatásának. A nevét nem írom le, mert talán még ma is aktív állományban van, s amilyen elmebeteg viszonyok vannak ebben az országban ugyebár...
  Illemtani oktatásban fogom részesíteni az illető személyt! - hangzott a rendőr válasza.
  Az oktatás oly módon zajlott le, hogy az első adandó alkalommal gumibottal irgalmatlanul elpüfölte az idióta cigányt, majd egy jól irányzott jobbegyenes következett, melynek következtében eltörött a szerencsétlen állkapcsa. Ez azonban csak a kezdet volt. A következő ütés azt eredményezte, hogy a sérült testrész - ráadásul a törés mentén - még el is csúszott. Ezzel azonban még mindig nincsen vége a történetnek, mivel az illemtani oktatásban részesített személy nem mert apámhoz, a község egyetlen orvosához fordulni, korábbi szemtelenkedéseiből kifolyólag. Így aztán állkapcsa rosszul forrt össze, melynek szomorú következménye az lett, hogy egy dudor éktelenkedett jobb arcán, s meglehetősen furcsán beszélt egész ezt követő életében...
  A pesterzsébeti tragédia újabb adalék ahhoz, hogy Magyarországon tűrhetetlen közállapotok vannak, az államhatalom felbomlott, nem képes legalapvetőbb funkciói ellátására sem, ezért rendszerváltoztatásra és teljes elitcserére van szükség. Ezt követően pedig az alapoktól indulva fel kell építenünk egy új Magyarországot."”
 • 13. t-a-ibi 2009. szeptember 11. 18:14
  „Azért a ledolgozott munka idő után, még ennyi fémet "átmozgatni".

  Milyen egyszerű; engedjél dolgozni kisebbségeket, kifigyelik mi van a helyszínen, és várd mikor viszik el!

  Két nap alatt megoldanám az ügyet, adjanak szabad kezet!”
 • 12. varpeter 2009. szeptember 11. 17:18
  „Szerintem a "kik" kérdés nem állja meg a helyét. Ez a kérdés személyekre, emberekre vonatkozhat csak - állatokra, tárgyakra nem. Márpedig, azon sejthalmazok, amik erre képesek, nem emberek - ezt végre ki kellene mondani!
  A rendőrségnek viszont arra nincs ideje, hogy efféle bűncselekményeket felgöngyölítsen, hiszen eleve érinthetetlenek ellen kellene fordulniuk, s amellett a súlyos elfoglaltságuk mellett, amit az országos Főlibatolvaj a tisztképző évnyitóján megfogalmazott (szélsőségesek elleni harc - értsd ez alatt a kormány tényleges politikai ellenfeleit, nem a szájkaratézó Fideszt!), ilyesmikre idejük sem maradna.
  Rothadt vezetésű rothadó ország elrothadt közbiztonsága - 2009.”
 • 11. győriember 2009. szeptember 11. 16:52
  „biztos nem <moderálva> voltak. hirtelen meg kellene nézni a színesfém-átvető telepeket, de gondolom erre nincs kapacitás, mert épp "igazoltatnak"”
 • 10. Vale 2009. szeptember 11. 16:49
  „ez a no comment kategória! mint törvénytisztelő állampolgár várom az adómból fizetett rendőrség álláspontját és reakcióját,és eredményeit..!”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fesztivál pálinkával

A Magyar Hagyományok Fesztiválja és a Pálinkafesztivál szombat délután 3 órától Versmaratonnal folytatódik a Dunakapu téren. Tovább olvasom