Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Lehet megoldás a Kálvária utcában

A győri Kálvária utcában lakók régóta panaszolják, hogy nagyon zavaró a Komszol-telep óriási gépjárműforgalma és az éjszakáig tartó javítások zaja. Úgy tűnik, lehet megoldást találni.
Lapunk szerdai számában (Kisalföld, szeptember 20.) közöltük egy győri, Kálvária utcai olvasónk levelét, aki az ott élők nevében panaszolja, hogy a Komszol-telep forgalma és éjszakai zaja már tűrhetetlen. A levélre a szolgáltató cég szóvivője reagált, egyebek közt azt írva, hogy változásra középtávon lehet számítani.

A lakók kérésére a körzet önkormányzati képviselője, Dézsi Csaba András (Fidesz) gyorsabb megoldási javaslatot dolgozott ki, s ezt tegnap ismertette. Mint mondta, a szóvivő válaszát cinikusnak tartja, így ismételten tárgyalt a Komszol igazgatójával, Kovács Barnabással. Megállapodtak abban, hogy a cég Kálvária utcai telepén januártól megszünteti az éjszakai munkavégzést. Elhangzott a sajtótájékoztatón, hogy a Kálvária utcát (valamint a Pápai utat, a Honvéd és a Pásztor utcát egyaránt) zavaróan érintő komszolos gépjárműforgalomra a végleges megoldás a 2008-ban elkészülő új telep lesz, addig nem érdemes nagyobb beruházásba fogni.

Ám a gépjárművek (például kukásautók) és a szerelőpark kiköltöztetése a szeméttelep mellé nem kerülne túl sokba: egy könnyűszerkezetes műhely és betonozott terület kellene. A Kálvária utcai telep udvari része most is szép, értékes, ezt a város eladhatná lakásépítés céljára. Dézsi Csaba A ndrás javaslata szerint a Komszol itteni irodái maradnának. Így szépülhetne a városrész, s meglelnék nyugalmukat a környék lakói is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr elég erős a fejlődéshez

Boross Péterrel beszélgetett gazdasági kérdésekről egy lakossági fórumon Szabó József, a Magyar… Tovább olvasom