Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Legyen még ötven évig táncfesztivál! - Mostantól egy hétig Győr a tánc fővárosa - fotók

Legyen még ötven évig táncfesztivál! - Mostantól egy hétig Győr a tánc fővárosa - fotók
Legyen még tíz-húsz-ötven évig táncfesztivál Győrben - kérték, jósolták, szerették volna a vendéglátók és a vendégek; ennek pedig hangot is adtak a jubiláló, 15. Magyar Táncfesztivál nyitónapi ünnepségén.
Előttünk egy lány, aki nem akar részt venni az őt körülvevő társadalom képmutató viselkedésében, de nincs elég ereje önmagáért kiállni. Velekei László, a Győri Balett Harangozó-, Seregi-díjas koreográfusának Beethoven VII. szimfóniájára készült koreográfiájában ott látjuk saját - néha eltökélt, máskor botladozó - lépéseinket. Ezzel a darabbal, vagyis a Passage-zsal avatták februárban az új Nemzeti Táncszínházat Budapesten. Zajos sikert aratott. A győri közönség, illetve a 15. Magyar Táncfesztivál nyitónapjára érkező vendégek ugyanúgy tapsoltak. Nekik most van a premier. Egy hét mostantól a táncról (is) szól Győrben.
Megnyitották a 15. Magyar Táncfesztivált Győrben. Fotók: Mészáros Mátyás

A hivatásos táncegyüttesek legnagyobb országos seregszemléje a Magyar Táncfesztivál. A helyszín változatlan, de idén a városon belül több helyen – a győri színház nagyszínpadán, a Kisfaludy Teremben, a Győri Balett stúdiójában, a Széchenyi téren – hív majd táncra valaki. Sokfajta tánc lesz, nem csak balett: rock ’n’ roll party, hiphop, fotókiállítás, utcabál, sőt cirkusz is. A nyitónapon a Győri Balett mellett a Magyar Nemzeti Balett lépett fel a „A tökéletesség szédítő erejé"-vel; valamint a Háromszéki Táncegyüttes Vágják az erdei utat című darabját láthatták a nézők. A fesztivál felnőtteknek szóló fő sodrása mellett a Gyermek Táncfesztivál is jubilál idén: 5-ször döntenek majd arról, melyik előadás kapja az Arany Bab-díjat. De majd csak a végén.
 
Fotók: Mészáros Mátyás

A fesztiválnyitóról a Kisalföld keddi számában olvashatnak részletesebben. 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legnagyobb vagyonvédelmi cég az oktatást is támogatja Győrben

A legnagyobb vagyonvédelmi cég az oktatást is támogatja Győrben
A Győri MSZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában… Tovább olvasom