Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Légtér-biztosítási gyakorlat

Abda - Abdán üléseznek a visegrádi négyek – a helyzet persze most csak kitalált, s Abda nem is nagyváros, de itt hajtotta végre gyakorlatát a rakétaezred, hogy szükség esetén gyorsan tudja egy hasonló találkozón a légteret biztosítani.

Pannónia második legnagyobb városa Abda, ahol V4-es csúcstalálkozót tartanak a helyi kastélyszállóban. Pannónia és a szomszédos Hunnia között a Balaton egy részének vitatott hovatartozása miatt mintegy fél éve feszült a politikai helyzet. Ezért az esemény légterének biztosítása kiemelt fontossággal bír. Ezt a feladatot más közreműködőkkel együtt a 12. Arrabona légvédelmi rakétaezred hajtotta végre a közelmúltban. Mindezek persze csak elképzelt események, de a gyakorlat végrehajtása előtt volt egyeztetés is a likócsi laktanyában, ahol a feladatra kijelölt csoport tagjai a legkülönbözőbb kérdésekkel, problémákkal bombázták Abda polgármesterét, Szabó Zsoltot.

– A kitalált feladat – ha más céllal vagy helyszínnel is – bármely nap valósággá válhat, ezért fontos, hogy szükség esetén gyakorlott stábok tudjanak gyorsan, kis hibaszázalékkal, jól teljesíteni – mondta el Fegyveres László alezredes, a hadműveleti központ parancsnoka.

A választás egyébként azért esett Abdára, mert a közelmúltban egy polgári védelmi gyakorlat jól sikerült a község vezetésének közreműködésével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mellékút-felújítások

Győr-Moson-Sopron - Négy mellékutat már teljesen felújítottak az Európai Regionális Fejlesztési Alap… Tovább olvasom