Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 18°C Még több cikk.

Legjobb vidéki recepciós különdíjat nyert a hegyeshalmi fiatal

Pósa Attila, a győri Famulus Hotel portása nyerte el a legjobb vidéki recepciós különdíjat az ötödik alkalommal megrendezett Young Talent Országos Gunst András Portásversenyen, november 8-án.

A szállodavezető hívta fel a figyelmemet a versenyre, és én rögtön arra gondoltam, hogy ez jó tapasztalatszerzés lesz

- meséli Pósa Attila, aki arra a legbüszkébb, hogy a megmérettetés utolsó körébe is továbbjutott, ahol egy vígjátékhoz hasonló szituációt kellett megoldania: egy-egy akadékoskodó vendég kéréseire kellett a lehető legjobban reagálnia.
Pósa Attila a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, és a Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesületének közös szervezésű versenyén lett különdíjas. Fotó: Májer Csaba József
Pósa Attila a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, és a Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesületének közös szervezésű versenyén lett különdíjas. Fotó: Májer Csaba József
Pósa Attila Hegyeshalomról származik, s Győrben végezte el a turizmus-vendéglátás szakot. Eddigi karrierje sorsszerűen alakult: a Famulus Hotelben töltötte szakmai gyakorlatát, ahol éppen akkor üresedett meg egy pozíció, amikor gyakorlati féléve véget ért.
 

Hezitálás nélkül igent mondtam. Korábban csak kívülről láttam hotelt működni, bár minden tapasztalat számít: voltam már pincér és pultos is.

A hotel munkatársát leginkább az fogta meg ebben a szakmában, hogy az elegancia az információk bő ismeretével párosul, a recepció az a középpont, ahová egy vendég bármilyen kéréssel, óhajjal-sóhajjal fordulhat.
 

Mint a katonák, úgy állnak a recepciósok a pult mögött. Közben nagy a nyüzsgés, pörög az egész szálloda

- emeli ki Pósa Attila, aki távoli jövőjét Budapesten képzeli el, a külföldi munkalehetőségekről pedig úgy gondolkodik, hogy egyszer mindenkinek más országban is szerencsét kellene próbálnia, a vendéglátásban dolgozók főként azért, hogy nyelvi tudásukat kamatoztassák.

A fiatal álma, hogy egyszer ötcsillagos szállodában dolgozzon, s addig is számára mindig az a legfontosabb, hogy a vendég mosollyal távozzon.

A különdíjas recepcióst végül pályaválasztásáról kérdeztük. "Kiskoromtól kezdve mozdonyvezető akartam lenni, de sorsszerű volt, hogy amikor annak akartam jelentkezni, nem indult a képzés. Egyszer csak a szomszédban élő néni azt mondta, olyan a megjelenésem, mint egy szállodarecepciósé. Azt kérdezte, miért nem megyek vendéglátósnak. Kicsivel később megláttam egy elegáns hotel recepcióját, és összeállt a kép".

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A cél egy gondolkodó, nemzetileg elkötelezett, keresztény, párbeszédképes nemzedék

A Lakitelek Alapítvány az egész Kárpát-medencére kiterjedő népfőiskolai hálózatot hoz létre. Ennek… Tovább olvasom