Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 18°C Még több cikk.

Legelőből golfpálya?

Abda - Golfpályát építene az a beruházó Abdán, amellyel az önkormányzat egyeztetést folytat a falu határában jelenleg legelőként használt terület bérbevételéről.
Írországban dolgozva kapott kedvet ahhoz, hogy golfpályát alakítson ki megyénkben az a magyar beruházó, aki tervével meg is kereste az abdai önkormányzatot. A falu Győr felőli szélén, a sportpálya melletti részen hozná létre az újabb sportlétesítményt. Három hektáron terülne el a kilenclyukú pálya, amelyet az ötlet alapján munkahelyi közösségek csapatépítő tréningek alkalmával vagy akár családok kikapcsolódásképp használhatnának. Az elképzelés szerint a kezdőknek oktatást szerveznének és a szolgáltatás elérhetőbb árú lenne, mint a magasabb fokozatú, többcsillagos szállók közelében turistáknak létrehozott pályákon.

– Jelenleg tart a beruházó és az önkormányzat közti egyeztetés – tájékoztatta lapunkat Szabó Zsolt abdai polgármester. A képviselő-testületi ülésen is tárgyalták a vállalkozói kezdeményezést, de nem született végleges döntés. Többek közt azt kell alaposan megfontolniuk a képviselőknek, hogy mennyi legyen a bérleti idő és a díj. Meg kell egyezniük a jelenlegi bérlővel is, aki legelőnek használja a golfozáshoz kiszemelt területet. A faluvezető azt is elmondta, hogy olyan tevékenységet nem akarnak a település szélén sem engedélyezni, ami jelentősen megváltoztatná a sportpálya környékének jellegét, nem szeretnék, ha oda nagyobb épület kerülne. Egyelőre ezért kisebb faházakról van szó. Emellett anyagi biztosítékot akarnak arra, hogy ha a beruházó abbahagyja tevékenységét, akkor a terület eredeti állapota visszaállítható.

A vállalkozó mindenesetre komolyan gondolja a tervét. Szándékát az is bizonyítja, hogy Abda falunapjának rendezvényeit azzal támogatta, hogy a településre utaztatott neves ír zenészeket, fellépésüket biztosította ajándékként.

Olvasóink írták

  • 2. tricse 2008. július 04. 17:29
    „ez a csapatépító tréning dolog nekem baromira szúrja a szememet----sokba kerül és nem a melósnak szól---fene az úri gusztusukat amikor milliókat költenek el raftingoltatnak meg külföldre utaztatgatnak vezetőket míg a melós termeli meg rá a pénzt---

    napokban hallottam,hogy valaki mesélte: el kellett adnia az abdai házát,mert nem tudta fizetni a fenntartását,beköltözött győri panelba---pedig dolgozik a családban mindenki,persze csak egyszerű melósként

    igazságtalan egy világ ez !”
  • 1. matriné 2008. július 04. 08:10
    „Nagyon helyes! Nem ez lesz az első,hogy a tehénlegelőből golf-pályát csinálnak! Ebből van a jó termés ezt még az EU is támogatja! csal mi lesz a kerge-golf-kórral? Mert ahogy elhíresztelték a kerge-marha kórt és a madár-influenzát és kiirtották a fél ország állat-állományát így a golfosok következhetnek? Persze van naki azt hisz,hogy ezzel lendül fel az ország gazdasága az azt is lehiszi,hogy a gripen szántotta égből fog hullani a manna,ha a papok oda vetik a kereszteket!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeretetkulcs az autista fiatalok szívéhez

Mindszentpuszta - Kilenc fiatal él egymással békében az autista-lakóotthon falai között. Közülük… Tovább olvasom