Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Le az unalommal! - Programajánló

Az első őszi hetekben is izgalmas programok várják megyeszerte. Nyárbúcsúztató, Pálinkafesztivál, gyermekprogramok, tanfolyamok... Ha van jobb programja, írja meg!

Kertbarátok köre

Győr - A ménfőcsanaki kertbarátok köre pénteken délután 3 órakor szüret előtti sétára indul a nyúli dombokra a szokott megállókból.


Szüreti falunap

Écs - A szüreti falunap programjai szombat reggel 7 órakor a szocialista relációban gyártott veterán autók felvonulásával kezdődik,nyolctól zajlik a lőtéren „Szőlőkupa" lövészverseny, 9-től a focipályán a futball-bajnokság. A szüreti felvonulás délután fél háromkor kezdődik, a szórakoztató programok előtt (Coop bolt előtti tér és Kápolna utca) Kara Ákos a megyei közgyűlés alelnöke, valamint Mondovics László polgármester mond köszöntőt. Ezt követően a 8 órakor kezdődő, tűzijátékkal befejeződő utcabálig számos meglepetésnek örvendhet a közönség.


Nyárbúcsúztató

Győr - A Pinnyédi Nyárbúcsúztató rendezvényei – főzőverseny, kenyérsütés, kézműves foglalkozások, karaokee party – szombat délután 3 órától éjfélig zajlanak a művelődési házban és udvarán. A Repeta Gang 8 órától zenél. A versenyekre Varga Andrásné gondnoknál a 20/534-31-87-es, illetve Fazekasné Kovács Viktóriánál a 20/244-66-04-es telefonokon lehet jelentkezni.

Még több érdekes program >>
Pálinkafesztivál

Győr - A Magyar Hagyományok Fesztiválja és a Pálinkafesztivál vasárnap délután 3 órától a Nyilvános akasztás, avagy Sobri Jóska színre lép című színművel folytatódik a Kajárpéci Vízirevű előadásában a Dunakapu téren. A Junion Színpad 4 órától A jó pálinka „itassa" magát címmel mutatja be – a valós életből ellesett párbeszédek alapján készült – esettanulmányát. A pálinkaverseny eredményét 5 óra előtt 5 perccel hirdetik ki, ezután a Magyar Dal Napja, illetve a Magyar Népdal Napja koncertjei következnek a Lippentő, a Csobolyó, a Muzsikás, az Etnofon, a Sebő együttesek, Szalonna és bandája, Sebestyén Márta és Szokolay Dongó Balázs, Csiba Juliska, Németh Dénes és a Greznár együttes közreműködésével.


Családi nap a máltaiakkal

Győr - A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Családi napot szervez a Győr Plázában. A szombaton délelőtt tíztől este 8 óráig zajló programokkal a drog prevencióra, az egészség megőrzésének fontosságára kívánják felhívni a fiatalok figyelmét.


Képviselői fogadóóra

Győr - Dr. Ottófi Rudolf képviselő Sárás és Kisbácsa lakosait hétfőn délután 5 órától a kisbácsai iskolában (Sövény u. 15.), Bácsa és az Ergényi lakótelep lakosait 6 órától a Bácsai Művelődési Házban (Heltai J. u. 8.) várja fogadóórára.


Háznyitogató

Győr - A Gyermekek Háza Háznyitogató és „Hajci-hő-ség" záró rendezvénye vasárnap délután 3-tól este 6 óráig zajlik a vízügyi székház előtti területen. Az érdeklődők a ház közeljövőben induló, pályázatnyertes programjait is megismerhetik.

Szombati programok gyűjteménye >>

Jogtanácsadás

Győr - A Polgári Érdekvédelmi Egyesület jogi szakértője hétfőn délután 4 és 5 óra között ingyenes jogtanácsadást tart a Szent István út 10. szám alatti irodájában.


Fotótanfolyam

Győr - A Gyermekek Háza várja a fiatalokat és a felnőtteket, akiket érdekel a digitális fotózás. Akik szeretnének tudatosan fotografálni, és szakmai segítséggel kipróbálni a fotózási lehetőségek sokaságát. Saját fényképezőgép alapfeltétel. Első időpont: szeptember 14., hétfő, 15–17 óra. Az oktatást vezeti: Pillák István.


Kerületi családnap

Győr-Bácsa - A szigetközi esperesi kerület családnapját szombaton tartják a győr-bácsai egyházközség kultúrházában (Heltai Jenő utca). A program délelőtt fél tízkor közös imával kezdődik, majd Albán József atya a családmisszióról tart előadást. Délután negyed háromtól az Olgyay Hangok családi zenekar műsora következik, három órától házaspárok beszélgethetnek. A családnap négy órakor püspöki misével zárul. Jelentkezni a szigetkozi.csaladnap@citromail.hu drótpostacímen vagy a 20/3232-927-es számon lehet.


Nyitóverseny a golfpályán

Zsira - Szombaton reggel kilenc órától rendezik meg a 9 lyukú golfpálya nyitóversenyét, és az azt követő grillpartit. A település határában korábban már elkészült az úgynevezett gyakorló rész, most pedig a versenypályát adják át. A további fejlesztés része a Sonnengolf-Villa-Resort, amely közvetlenül a golfpálya mellett épül. A 127 épületből álló üdülőfaluhoz saját fürdőtó, központi épület étteremmel, kávézóval, valamint üzletek is tartoznak. A tervek szerint idén 20 épület kivitelezése kezdődik el, amelyeket 2010-ben adnak át. A teljesen berendezett villákhoz 470 négyzetméteres saját kert, külön golfkocsi és autóbeálló is jár. A házak tulajdonjogával ingyenes Sonnengolf-klubtagság is jár, kedvezményes éves díjjal.


Városnapok

Fertőd - Immáron 14. alkalommal rendezik meg a városnapokat. A rendezvénysorozat a városháza mellett lévő területen péntek este 9 órakor DJ Kondorral és karaokediszkóval veszi kezdetét. Szombat déltől közös főzés lesz, közben Horváth Zoltán muzsikál. A napot tábortűz zárja, zenél a T-boy együttes. Fellép a Dred and Doris. Vasárnap délután fél háromtól kreatív játszóház lesz kicsiknek és nagyoknak, előadást tart a Habakuk Bábszínház. Lala bohóc tart játszóházat, Free Time Band „countryzenél", Csocsesz nótázik, a rendezvénysorozatot rock and roll parti zárja.

Kattintson további programokért! >>
Vörös Pimpernel

Sopron - Egy igazi francia kalandfilm elevenedik meg az MKB-arénában szombaton este hét órától. A Musical Színház, valamint a Szolnoki Szigligeti Színház legnagyobb volumenű vállalkozása, a Vörös Pimpernel musical a műfajtól megszokott dráma helyett felejthetetlen vígjátékban eleveníti meg a francia forradalom korszakát egy szerelmi történet kedves-romantikus eseményeivel.


Egyházmegyei csoportok találkozója

Sopron - Szombaton a Szent István-templomban tartják meg az V. Nyugat-Győr Egyházmegyei Énekes Ifjúsági Csoportok Találkozóját. A találkozón részt vevő énekes ifjúsági csoportok: Gyertyaláng ifjúsági ének- és zenekar (Csorna), GYIK együttes (Sopron, Szent István-templom), hegykői Szent Mihály-templom ifjúsági énekkara és zenekara (Hegykő), Kompánia zenekar (Fertőszentmiklós), Misericiordias énekkar és zenekar (Fertőszéplak), Szent Orsolya Gimnázium (Sopron). Az ifjúsági csoportok bemutatkozását és a közös ismerkedést követően délután négy órakor kezdődik a gitáros szentmise. Az istentiszteletet Bodó Zoltán püspöki titkár mutatja be. Ezt követően az együttesek Énekelj velünk! címmel közös koncertet adnak.


Szőcs Miklós kiállítása

Sopron - Szőcs Miklós (TUI) szobrászművész szobrainak időszakos kiállítását nyitják meg az Erdészeti Múzeumban péntek délután négy órai kezdettel. A kiállítást Jereb László, a faipari mérnöki kar dékánja nyitja meg. A tárlat október 18-ig, szerda és ünnepnapok kivételével naponta 10–17 óra között tekinthető meg.

Vasárnapi programok egy csokorban >>
Kiállítás


Máriakálnok - Matusz Péter Pál művész-tanár alkotásaiból nyílik kiállítás „Az út" címmel a helyi kultúrházban péntek este 6 órakor. Az egybegyűlteket Széles Sándor polgármester köszönti, megnyitót Farkas István piarista iskolaigazgató mond. A tárlat szeptember 19-ig látogatható.


Régi Slágerek Fesztiválja

Lébény - A Nyugdíjasok Lébényi Egyesülete Régi Slágerek Fesztiválja című rendezvényére szombat délelőtt 10 órára a helyi közösségi házba várja az érdeklődőket.


Nyugdíjas-névnapozás

Paprét - A Zölddió Nyugdíjas Klub szombat délután 3 órakor a papréti Gyereházban tartja a második félévi zenés névnapos összejövetelét.


Gyermektáncház

Mosonmagyaróvár - A Fehér Ló Közösségi Házban szombaton délután 5 órakor a Sűrű Rántás Népzenekör tagjai húzzák a talpalávalót a táncolni szerető gyermekeknek. A táncház ideje alatt Csonkáné Sörös Katalinnal lehet gyöngyöt fűzni és fonni.


Rajzszakkör indul

Kapuvár - Újra indul hétfőnként fél 5-től este 6-ig a Pölöskei Ákos rajztanár vezette rajzszakkör a Rábaközi Művelődési Központban. Várnak mindenkit (általános iskolás kortól), aki szeret vagy szeretne rajzolni, festeni és néhány technikát elsajátítani. Az első találkozó időpontja szeptember 21., hétfő.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Otellókultusz a Sokoróalján

Az otellónak szerveznek hírverést a sokorói borosgazdák. Azt szeretnék, ha az illatos nedű piacra kerülhetne a hangulatos pincesorok elismert turistacsalogató sajátosságaként. Tovább olvasom