Kisalföld logö

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -1°C | 11°C Még több cikk.

Lakossági tájékoztató - Három beruházásról beszélnek pénteken Győrújfalun

˝Már a spájzban˝, tervasztalon van a győri északnyugati elkerülő is, mely majd az autópályát köti össze (Győrújfalu mellett elhaladva) a Vámosszabadi felé vezető 14-es úttal. A tanulmánytervekről pénteken tartanak lakossági tájékoztatót. Ezen a Győr és a vámosszabadi határ közötti aszfaltcsík fejlesztéséről és egy kerékpárút építésének terveiről is szó esik.
 
„Bármelyik változat megépítési lehetősége vélhetően még évtizedek kérdése" – nyilatkozta lapunknak 2014-ben az északnyugati elkerülő nyomvonalai kapcsán Révi Zsolt győri főépítész. Azóta azonban a megyeszékhely elkerülőépítései felgyorsultak: elkészült a keleti, az északnyugati belső (a Stromfeld–Radnóti utca kikötése az 1-es főútig), s hamarosan kezdődhet a keleti belső kivitelezése is. Ráadásul már az északnyugati is napirenden van, mely majd az autópályát, (pontosabban az 1-es és 85-ös főút kereszteződését) köti össze (Győrújfalu mellett elhaladva) a Vámosszabadi felé vezető 14-es úttal. Pénteken ugyanis a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) és a Pannonway Építő Kft. lakossági tájékoztatót tart délután öt órakor a győrújfalui faluházban. Három téma lesz napirenden: a Győr és az országhatár közötti 14-es út fejlesztése, a tanulmányterv készítése. 
A tanulmánytervekről ma tartanak lakossági tájékoztatót. 
A keleti vége – A behajtani tilos tábla felé tart majd a nyugati elkerülő Győrújfalu felé az 1-es főútig.
Erről a fejlesztésről beszélt a miniszterelnök 2017 tavaszán, mely a Modern Városok Programban készül majd el: bejelentette Győr és a csallóközi Dunaszerdahely közötti út négysávosítását, valamint a megyeszékhelyet elkerülő kör- gyűrű bezárását. Ez utóbbihoz kapcsolódik a győrújfalui rendezvény második témája, mely a leendő északnyugati elkerülő, vagyis a 813-as út (keleti elkerülő) és az 1-es főút összekötése. „A tervezés során folyamatosan egyeztetünk az érintett településekkel, hogy mindenki számára a legoptimálisabb nyomvonalat válasszák ki" – ígérte bő egy éve lapunknak Karcagi Orsolya, a NIF kommunikációs igazgatója. 

A lakossági fórumon a harmadik napirend a Győr és Vámosszabadi közötti kerékpárút tanulmányterve lesz. 
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győri Audi 2018-as éve számokban - Több mint 1 954 000 elkészült motor, 13 ezer munkatárs

A győri Audi 2018-as éve számokban - Több mint 1 954 000 elkészült motor, 13 ezer munkatárs
Az évet történetének legmagasabb munkatársi létszámával zárta a vállalat. 100 000 jármű készült… Tovább olvasom