Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Krétán lőnek Mistrallal

Nemzetközi gyakorlatról egyeztettek Németországban a győri tüzérek, akik az őszi krétai légvédelmi rakéta-éleslövészetre való felkészülésről és az éleslövészetről tárgyaltak. A háromnapos hivatalos látogatáson a 12. Arrabona légvédelmi rakétaezred katonái a Német Légierő husumi katonai bázisán képviselték a győri légvédelmet Kovács Ferenc alezredes, parancsnokhelyettes vezetésével.
A lövészeten a Magyar Légierő Mistral légvédelmi rakétarendszer elemei és vezetési eszközei vesznek részt. A németek és a magyarok mellett a szlovén haderő képviselői is ott voltak a többnemzeti éleslövészet tervezői konferenciáján. A megbeszélésen külön figyelmet fordítottak a NATO-követelmények szerinti végrehajtás minden részletére. Ez lesz az első olyan éleslövészet, ahol három nemzet katonái közös légvédelmi rakétazónában együttműködve hajtják végre oltalmazási és természetesen rakétaindítási feladataikat.

A német értekezlet résztvevői a husumi bázison. Fotó: Andor Tamás
A német értekezlet résztvevői a husumi bázison. Fotó: Andor Tamás

Olvasóink írták

  • 1. énítam 2008. augusztus 04. 08:20
    „No lesz dirr, durr és nincs nyúl! Vajon melyik Tv társaság közvetíti! No, és megint mibe fog ez kerülni a magyar adófizetőknek?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Béke orgonából és olajfűzből

Pannonhalma - Negyvenöt éve telepítette, tudásával, szeretetével évtizedekig gondozta Csóka János… Tovább olvasom