Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Közösen – egy tubáért

Nem mindennapi ötlettel rukkoltak elő a győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola tizedik évfolyamos hallgatói: koncerteznek egy tubáért, illetve azért, hogy az egyik osztálytársuk jobb hangszerhez jusson.
Április 1-jén este 6 órakor a városháza dísztermében a tizedikesek, tanáraik és barátaik együtt muzsikálnak. Az intézmény egy tubáért fogott össze
Egy igazán jó darab 2–3 millió forintba kerül, a diákok reményeik szerint ennek legalább a töredékét előteremtik. A hallgatók nagyrészt az intézmény hangszerein tanulnak, ám tény, hogy ezek kopnak, amortizálódnak, újabbak beszerzésére pedig nincs pénz. Tisztában volt ezzel Knizner István tuba szakos, akinek koncertjére – ahogyan szokás – kíváncsiak voltak az osztálytársai is. Tóth Éva szerint a rézfúvós hangszer a behangolását követően sem úgy szólt, ahogyan illett volna, s nem a fiú hibájából.

Aznap este kupaktanácsot hívott össze a kollégiumban, ahol kiötlötték: koncertet szerveznek egy új tubáért. Az ének szakos Tóth Éva közvetlen segítőjével, a zongorán tanuló Virág Eszterrel vette számba a lehetséges szponzorokat és a hangversenyre meghívottak névsorát. A tuba – már ha összejön az ára – nemcsak Knizner Istvánt, de a jövőben a többi, leendő konzis hallgatót is szolgálná.
– Rendkívül jólesett a lányok gondoskodása, hogy ilyen módon gondoltak rám – sorolta Knizner István. – A tudásunkat ezek az évek alapozzák meg, innen léphetünk csak tovább. Az édesapám is negyvenhárom éve itt végzett, zenészcsalád a mienk.

Jakusné Hegedűs Ilona, a tizedikesek osztályfőnöke nem lepődött meg tanítványai aktivitásán, hiszen az elmúlt évben a fiatalok már jótékony céllal sérült gyermekeknek adtak koncertet. Ahogyan a nevelőké, úgy Gáborné Jászberényi Lilian, az intézmény igazgatójának az ajtaja is nyitott a diákok előtt. A direktor szívét leginkább az dobogtatta meg, hogy tanítványai a társukra gondoltak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világnapi folyótisztítás

Egymillió forint értékű önkéntes munkát elvégezve tisztították meg a hulladéktól a sportbúvárok a… Tovább olvasom