Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 9°C Még több cikk.

Közlekedési fejlesztések Győr-Moson-Sopronban

A megyei területfejlesztési tanács keddi ülésén a várható közlekedési fejlesztésekről tartott előadást Vizi Norbert, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. munkatársa.

A NIF győri projektvezetője a 85-ös főút Enesét elkerülő szakasza építési előkészületeiről elmondta, a keresztező víznyomó vezetéket kiváltották, elkezdődtek a gázvezeték, illetve a gázfogadó kiváltásának munkálatai is.

Most a töltést alapozzák, ahol kell, talajt cserélnek, közben értékelik a szükséges öt híd próbacölöpözésének terhelési eredményeit. Az Enese–Csorna közötti, illetve a csornai elkerülő szakasz előkészítését célzó támogatási szerződést várhatóan még idén aláírják. Az út vonalába eső földterületekre a vételi ajánlatokat az építési engedély birtokában küldik ki, az építkezés kiírása jövő év végén következhet.

A támogatási szerződés aláírása a 86-os főút Vas megye határáig tartó részére is még idén esedékes, az építkezést 2011 első felében szeretnék kezdeni. A főút Csorna–Mosonmagyaróvár közötti szakaszának burkolaterősítése folyamatban van, a teljes szakasz 2011 első félévére készül el. A 83-as főút Pápa–Győr közötti szakaszának szélesítése, burkolaterősítése 2011-ben kezdődhet. Jó hír, hogy a 81-es főút megyehatár és Győr közötti, kritikus állapotban lévő szakasza az ISPA előcsatlakozási alapból maradt pénz felhasználásával 2010. június 15-ig megújulhat.

Az ˝útpénztáras˝ munkák közül Győrött, a Marcalváros I–II. között idén forráshiány miatt leállított pluszsáv építését jövőre ismét tervbe veszik. A halászi Mosoni-Duna-híd elkészülte május végére várható.

Vizi közölte: számos tervezett átadási időpontot befolyásolhat a környezetvédelmi vizsgálatok időigénye, az előírások változásai, a rendezési tervek összehangolatlansága, a területvásárlások során szükségessé váló közigazgatási eljárások, a régészeti feltárások esetleges elhúzódása.

Olvasóink írták

  • 1. Mankapunka 2009. december 16. 00:05
    „Marcal I-II között a zebránál lévő lámpát kellene átállítani vissza a régire,hogy a jobbra kanyarodóval együtt kapjon zöldek a gyalogosok után,83 kerszteződésénél nem zavarna senkit a feltorlódott kocsisor.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három kórus, három község

Karácsonyi műsort ad Abda, Öttevény és Kunsziget kórusa. Tovább olvasom