Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Közgyűlés - Győr 14 milliárdos maradvánnyal zárta a tavalyi évet

A summa mintegy felét, 6,5 milliárd forintot már beépítettek az idei büdzsébe, s a maradék - zömmel kötelezettséggel terhelt - összeg felosztását most hagyta jóvá a testület.
Csaknem 14 milliárd forint pénzmaradvánnyal zárta a győri önkormányzat a 2018-as évet – derült ki Borkai Zsolt polgármester előterjesztéséből a pénteki közgyűlésen, amelyet 16 igen szavazattal, négy nem ellenében, egy tartózkodás mellett fogadtak el a képviselők.

A summa mintegy felét, 6,5 milliárd forintot már beépítettek az idei büdzsébe, s a maradék – zömmel nem szabad, hanem kötelezettséggel terhelt – összeg felosztását pedig most hagyta jóvá a testület. A város egyébként 64 milliárd forint bevételre tett szert tavaly, amiből 50 milliárdot költött el. A helyi adókból befolyt pénz – az átengedett központi adónak minősülő gépjárműadót nem számítva – elérte a 25,1 milliárd forintot, míg az elsősorban értékpapír-műveletekből származó kamatok 74 milliót tettek ki.

A napirendi pont kapcsán mindössze rövid vita alakult ki. Pollreisz Balázs (Magyar Szocialista Párt) úgy értelmezte az anyagot, hogy abban 3,3 milliárd forint szabad pénzmaradvány szerepel, Nagy Tamás gazdálkodási főosztályvezető szavaiból azonban az derült ki, hogy abból egy közel 2,7 milliárd forintos tétel nem oda sorolandó.

közgyűlés Révi Zsolt városi főépítész előterjesztésére újabb változtatási tilalmat rendelt el három helyen: Újvárosban a Zúgó és a Tűz utca, Ménfőcsanakon a Koroncói út és a 83-as főút, míg Szabadhegyen a leendő Panoráma út térségében. Ez azt jelenti, hogy az új rendezési terv elfogadásáig, de legfeljebb két évig az érintett részeken az épített környezet alakításáról és védelméről szóló törvény értelmében telket kialakítani, új építményt létesíteni, meglévő építményt átalakítani, bővíteni, elbontani, valamint más, építésügyi engedélyhez nem kötött, értéknövelő változtatást végrehajtani nem szabad. A testület ugyanakkor megszüntette ezt a fajta korlátozó rendelkezést négy kakashegyi telek és egy nádorvárosi villa esetében.

képviselők a Győr Projekt Kft. ügyvezetőjének a következő öt évre is Simon Csabát választották meg havi bruttó 900 ezer forint fizetéssel, míg az Esély Győri Rehabilitációs és Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője – szintén öt évig – Farkasné dr. Lukácsi Zita Anna marad havi bruttó 112.200 forintos díjazás mellett.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új történetet ír a gokartok világában Willisits Vilmos, a győri Széchenyi egyetem öregdiákja

Új történetet ír a gokartok világában Willisits Vilmos, a győri Széchenyi egyetem öregdiákja
A Széchenyi István Egyetem öregdiákja, Willisits Vilmos a X. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs… Tovább olvasom