Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Középiskolai rangsorok: melyek a legjobb gimnáziumok és szakközepek megyénkben?

A kisalfold.hu a közelegő új tanév apropóján két középiskolai rangsort is végigböngészett, melyek segítségével összegyűjtöttük a legjobb megyei középfokú iskolákat.

A Köznevelés oktatási magazin munkatársai a legjobb magyar középfokú oktatási intézmények listáját négy szempont alapján állították össze: a 2005 és 2009 között nyelvvizsgát szerző diákok aránya, az országos középiskolai tanulmányi versenyeken (OKTV) elért eredmények, a középszintű érettségin elért átlagpontszámok és az egyetemekre, főiskolákra felvett végzősök aránya.

A gimnáziumokat, a szakközépiskolákat és a vegyes - vagyis mindkét iskolatípusú osztály indító - középiskolákat évről évre külön kategóriában tüntetik fel a szerkesztők.

A tanulmány készítői a vizsgált 355 gimnázium közül 36-ot minősítettek kiválónak, 54-et jónak és 178-at közepesnek.

A Révai-gimnázium mind a négy mutatóban a legjobb magyar gimnáziumok között található

Győr-Moson-Sopron megyéből a gimnáziumok rangsorában - akár csak az utóbbi években - a Révai Miklós Gimnázium érte el a legjobb mutatókat.

A győri elitiskola három mutatóban (felvételi arány, nyelvvizsga arány, érettségi átlagpont) is 85 százalék feletti átlageredmény tudhat magáénak, miközben diákjai összesen 208,6 OKTV-pontszámot gyűjtöttek.
Az országos középiskolai tanulmányi versenyeken mutatott teljesítményt tekintve a Révait csak négy fővárosi oktatási intézmény előzi meg, míg az érettségi vizsgák eredményeit összegző rangsorban a legjobb három között található a győri intézmény.


Fotó: H. Baranyai Edina.
Fotó: H. Baranyai Edina.


A győri Kazinczy Ferenc Gimnázium a nyelvvizsgaarányokat tekintve kimagasló, az ötödik legjobb az országban.

A legnívósabb munkát végző gimnáziumok listáján a megyei intézmények közül helyet kapott a Pannonhalmi Bencés Gimnázium is.

A szakközépiskolák között a győri Jedlik országos szinten is előkelő eredményeket ért el, míg a vegyes iskolák között a Krúdy került be a top 20-ba

A szakközép iskolák rangsorában kiemelkedő eredményeket ért el a győri Jedlik Ányos Informatikai és Gépipari Középiskola: az érettségin való szereplés alapján a lista második helyét foglalja el, sikeres felvételi tekintetében a hatodikat.

A megye legjobbjai között olvasható a Deák Ferenc-, a Baross Gábor- és a Pálffy Miklós-szakközépiskola is.

Az országban 202 gimnáziumi és szakközép-iskolai típusú osztályokat is indító vegyes középiskola van. A top 20-ba Győr-Moson-Sopron megyéből egyedüliként a győri Krúdy Gyula-szakközépiskola került be.

A Quattrocento Kiadó listáján is megkérdőjelezhetetlen a Révai pozíciója 

Érdekesség, hogy az idei esztendőben a Köznevelés magazin hagyományos listája mellett a Quattrocento Kiadó is összeállította a magyar középiskolák rangsorát. Utóbbi szempontrendszere azonban különbözik a Köznevelés-listáétól.

A tanulmányi eredményt 80 százalékban, a tanulmányi szolgáltatásokat - a termek felszereltségét vagy a tehetséggondozó szakkörök számát - 12 százalékban, a "kényelmi szolgáltatásokat" - a szabadon használható számítógépek számát vagy a megközelíthetőséget - 8 százalékban vették figyelembe a rangsor készítői.

A Quattrocento Kiadó első alkalommal megjelenő kiadványának listáján a vidéki gimnáziumok között második helyezést ért a Révai-gimnázium.

Táblázatok forrása: Eduline.hu
Táblázatok forrása: Eduline.hu


A győri oktatási intézményt egyedül a veszprémi Lovassy László Gimnázium előzi meg; a legjobbak közé más megyei oktatási intézmény nem került be.

Országosan - vagyis azon a listán, ahol a fővárosi gimnáziumok is szerepelnek - a negyedik helyet foglalja el a Révai-gimnázium az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolája, a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium és a veszprémi Lovassy-gimnázium mögött.

Olvasóink írták

61 hozzászólás
 • 61. Szabómária 2012. augusztus 29. 14:34
  „Szerintem más megyékben is vannak jó középiskolák,nem csak a fentiekben felsoroltak vannak az országban!”
 • 60. Demalgon 2012. augusztus 27. 20:56
  „Bocs, nekem van egy erős alapom, amire tudok építkezni, és attól, ha még beseggel egy könyvet, attól még nem jelenti azt, hogy ért is bármit hozzá. Ahogy mondtam ... utánuk csak a szart lehet vakarni, mert ha valóban annyira okosak, mint amennyire beképzeltek, akkor nem követnek el elemi hibákat.

  Amúgy meg nem hiszem, hanem tudom. Az, hogy ugyanaz a főiskola az még nem jelent semmit, ha nincsenek erős alapok. Vagy tán a fa is földről nő fel, és nem kellenek neki gyökerek?”
 • 59. Goldmund 2012. augusztus 27. 13:26
  „58. Demalgon 2012.08.27. 12:30
  "az a ti fajtátok kiváltsága nagy pofával, nagy mellénnyel odamenni a céghez"

  Ahogy azt Móricka elképzeli.....
  Mellesleg a cégek 99%-ában a válság óta kulcskérdés, mennyiért vállalja valaki a munkát. Egyszóval, ha egy-egy ilyen ember akad is (bár biztos vagyok benne, hogy ez csak elenyésző kisebbség), akkor csak a te esélyeidet növeli, mert nem fognak neki félmillát fizetni, hanem helyette téged (vagy bárkit, aki jóval kevesebbet kér) fogják alkalmazni.

  Egyébként teljesen összemosódik a hsz-aidban, hogy végső soron mi bajod van neked a gimnáziumban érettségizett, ugyanolyan szakot végzett társaiddal.

  A korábbi hsz-aidból úgy tűnt, hogy pályakezdőként, vagy kevés gyakorlat után bánt, hogy ők jobban érvényesülnek. No, erre írtam a TDK-t, meg a többit.

  57. hsz-ban az a bajod, hogy a munkahelyen együtt dolgozva, ők rosszabbul értenek hozzá. Kérlek szépen, akkor remélhetőleg te fogsz kiemelkedni közülük és előbb-utóbb te leszel ott főnök, nem ők.

  58.hsz-ban meg arról írsz, hogy neked munkatapasztalatra vonatkozó refernciáid vannak. Nos, amikor már pár éve dolgozik az ember, akkor már végképp nem számít, hogy gimnáziumba járt vagy szakközépbe. Azzal is alig törődnek, hogy egyetemen/főiskolán milyen eredményei voltak. Az előző munkahelyei és ott szerzett tapsztalatai a fontosak!

  Te komolyan azt képzeled, hogy a középiskolában szerzett gyakorlati ismeretekbeli előnyödet soha nem képes ledolgozni egy gimnáziumban éretségizett (majd ugyanazt a főiskolát elvégzett) ember? Te nyugdíjas korodig abból akarsz megélni, hogy 18 éves korodban többet tudtál a szakmáról, mint a másik????”
 • 58. Demalgon 2012. augusztus 27. 12:30
  „És még egy Goldmund ... azért is beszélsz hülyeséget, mert az a ti fajtátok kiváltsága nagy pofával, nagy mellénnyel odamenni a céghez, hogy "na öcsém ehhez mit szólsz? TDK, gatyamadzag, miegymás, nos? megkapom a félmillámat?" Erre a szintre nem süllyed. A referenciáimat leterítem, ha megfelel megfelel, ha nem nem. Nekem van alapom mire kérni a magasabb fizetést, de ilyen hülye gyerek szintre egy szakember sem süllyed le, mint amit te felvázoltál.”
 • 57. Demalgon 2012. augusztus 27. 12:27
  „53-as, nagyon nem értek veled egyet, de nagyon nem. A PSZF-en a középiskolai tanulmányaimból éltem, mert még akkor jártam közgázba, amikor kőkemény és erős volt a képzés - nem ok nélkül volt útjában a NYME-KTK-nak úgy, hogy még tanárcsaládok életébe is beleszóltak fentebbről és tették tönkre azokat a múlttal együtt, amit sokan nem mernek beismerni -. Tudod jó lenne néha az életben körülnézni és nem csak azokat elhinni, amit a szádba rágnak. Igen, analízisből kétségtelenül előnyben vannak a gimnazisták, mert a matematikánál ott rámentek, szakközépben nem. De ugyanakkor viszont az, hogy könnyen veszed az akadályokat még abszolút nem jelent semmit ... azért egy gimnazista számvitel közben a legviccessebb. Attól, ha még azt hiszi megtanulta a könyvet még abszolút nem biztos, sőt nagyon erősen kétséges, hogy ért hozzá. Azt hiszed, hogy a könyvet megtanulni és jól teljesíteni ezen a területen okot ad a nagy mellényre? Akkor miért is küldik haza az ilyenfajtákat folyamatosan külföldről? Nagyon kicsi hányad van, aki kinn tud maradni és nem kullog haza szégyenszemre, csak ugyebár erről a média nem beszél, ahogy sok minden másról sem, mert hogyan nézne ki propaganda szinten? De azért megnevettettél :)

  Goldmund :) megelőztek? :) Ja persze, azért volt nem egyszer álmatlan éjszakám, mert a szart vakartam utának ki, amit a nagy okos fejükkel elkövettek. Nem egy leányálom tudatlanok után takarítani, főleg, ha rendszerszintig elcsesznek mindent. A szorgalom ezen a területen meg semmit sem ér. Megtanulnak valamit, bemagolják, levizsgáznak 4-esre, 5-ösre, és? Utána mi van? Sötétség? Kék halál? Lefagyott a rendszer?? Onnantól megáll az élet, mert ugyebár a valóság, és amit beseggeltek az sokszor nem teljesen, vagy egyáltalán nem ugyanaz, mivel egyes elemeket máshogy vagy egyáltalán nem használják, újakkal helyettesítették, stb. Nekem a hülye gyerekekkel szemben, ami előnyöm van az a szakmai múlt, és ami viszont ... hogyis mondjam nem éppen kellemes, hogy nem azt sokan, főleg a HR-esek sose fogják beismerni, hogy lehet olyan hangzatos protekciós eljárást keríteni, amit felvázoltál, de attól még nagy az esélye annak, hogy semmi sincs mögötte. Volt szerencsém ilyenekhez, mind úgy, hogy én voltam az utód, mind úgy, hogy ő volt az utód ... így is elég hülye van a szakmában, nem kellenek még, hogy aztán még jobban elvegyék a képzési, fejlődési lehetőséget azoktól, akikben van potenciál a szakma iránt, és legfőképp szeretik is, hivatásuknak is érzik azt, nem pedig beseggelve tartják a markukat nulla tudással többszázezres fizetésért.

  Meg mellette azért is mondasz hülyeségeket, mert mire odakerültem, addigra már többszörös szakmai hátterem és múltam volt. Vannak dolgok, amivel nem tud egy gimnazista versenyezni. Ha meg jobbak papíron? Ki a fenét érdekel, az igazi megmérettetés a való élet, nem az, hogy ki hányasra teljesít és ez soha nem is érdekelt a főiskolán. Bár az kétségtelenül mindig mókás viták alapját szokta szolgáltatni, hogy aki gyakorlati szakember leszálljon a tankönyvek szintjére és keretek közé szorítsa magát, mert páran 2-3 óra után sem tudnak semmit felfogni.

  És egy apróság: kiváló tanuló? Akkor hogyan is van az, hogy pl a kiváló tanuló elé leteszek egy mérleget, egy eredménykimutatást és nem tud belőle olvasni? Sem vagyonelemzést, sem értékelemzést nem tud csinálni? Kicsit lejebb kéne venni azokat a nagy mellényeket.”
 • 56. tati 2012. augusztus 27. 11:20
  „48! DUDAIKIR!
  ritka buta ember vagy,már megbocsáss...
  a gyerekeim iskolaelsők voltak,még általánosban sem volt egy 4-es év végi jegyük sem,jelenleg meg a BME -n tanulnak évek óta kiváló eredménnyel,úgyhogy melléfogtál......
  nem tudod úgysem megmagyarázni a hülyeségedet...
  részemről ez volt az utolsó hsz.
  szép napot mindenkinek!”
 • 55. Goldmund 2012. augusztus 27. 09:22
  „Még annyit:

  Én 21 éve érettségiztem a Révaiban. Már akkor is ment a fujjogás két oldalról: egyrészt "versenyistálló" voltunk, ahol agyongyötrik a jobb sorsra érdemes kamaszokat, valamint azt mondogatták, hogy aki nem zseni, annak esélye sincs ott boldogulni. Másrészt már akkor mondogatták, hogy nem is olyan jó iskola az, csak a régi jó híréből tud még megélni.

  Azóta sok év eltelt, sok dolog megváltozott.
  A Révai ugyanúgy (többféle mérce szerint is) országosan a legjobbak között van.
  Most kevesebb a "versenyistállózás", helyette a "sznob szülők gyerekei" a gumicsont, no meg ismét a "régi jó híréből él" kezdetű vád.
  Én meg azt mondom: ha ennyi év alatt folyamatosan az élvonalban tudott maradni, akkor tudhatnak valamit az ott tanító tanárok.”
 • 54. Goldmund 2012. augusztus 27. 08:44
  „50. Demalgon 2012.08.26. 20:22
  "Miért is a gimnazistákat veszik fel? Lássuk csak ... a cégek zöme csak odáig nézi meg az önéletrajzot, hogy milyen diploma. PSZF és PSZF diploma között is mérföldes különbségek vannak, mivel a gimnazistának semmi előtanulmánya nincs és féléves gyorstalpalókban nem lehet ezt a szakmát elsajátítani úgy, hogy értse is."

  Ellentmondásban vagy önmagaddal.
  Ha a cég a diplomát nézi, akkor azt nézi, ki mit produkált a főiskolán/egyetemen. Ha valaki nem érti, amit ott tanítanak, akkor hogy bírná elvégezni (pláne jó eredménnyel)?
  Pont azok hullanak ki az első 1-2 évben, akiknek nincs tehetségük/szorgalmuk/kitartásuk az adott szakhoz. Ők viszont nem szereznek diplomát, tehát eleve nem vetélytársai az adott szakterület diplomásainak.
  Ha te olyan kiváló lettél volna a főiskoládon, akkor állásintejún elmondtad volna, hogy mit TDK-ztál, melyik cégnél végeztél szakmai gyakorlatot, diplomamunkát és őtőlük hozod az írásos referenciát, hogy mennyire meg voltak veled elégedve. Esetleg ők eleve ajánlottak volna állást, és akkor egyetlen állásinterjú nélkül állásod lett volna!

  Nekem nagyon úgy tűnik, hogy azért utálod a gimnazistákat, mert azt láttad, hogy hiába nem volt szakmai előképzettségük, főiskolán a szorgalmukkal és tehetségükkel utolértek és megelőztek.”
 • 53. saintgaicacomo 2012. augusztus 26. 23:52
  „Demalgon
  Hagyjad már ezt a hülységet. Én egy mosonmagyaróvári gimnáziumban végeztem (fenti listán rajta sincs) azán jelentkeztem a BGF-re közgázra. Elárulom neked, hogy mindenféle előképzettség nélkül vettem az akadályokat a gazdasági tárgyakból (mikro, makro, kontrolling, számvitel stb.) sőt volt, hogy én korrepetáltam olyan embereket, akik közgazdasági szakközépből jöttek... Merthogy ő nem jártak be, mert mondván, mindek ha úgysem tud újat mondani nekik a prof. aztán zh-n meg koppantank nagyot. Analízisből szintén a gimisek voltak előnyben, mert legalább volt fogalmunk az integrálásról stb. Attól, hogy valaki már tanulta a tárgyat még koránt sincsen előnyben főleg közgázon, mert a középiskolai tananyag nagyon messze van az egyetemi szinttől.
  Nem mondom, hogy nem jó dolog ha valaki ilyen suliba jár, de azt hogy te nem engednéd gimiből azt egy hatalmas hülységnek tartom, legalábbis közgáz szakon biztosan.
  A mai felsőoktatás nem arra épül, hogy a prof. vagy a szeminárumvezető beleverje a gyerek eszébe a tananyagot, hanem, hogy az maga feldolgozza a tananyagot, a problémákat lehetőleg magától oldja meg.”
 • 52. Mankapunka 2012. augusztus 26. 21:34
  „"persze amióta azok az átkozott föníciaiak feltalálták a pénzt..........csak most más a neve:
  -pl alapítványi támogatás,stb"

  Azt én is hallottam,hogy nagyon sok a "rászoruló" az iskolában.”
 • 51. Demalgon 2012. augusztus 26. 20:26
  „Bevezetném azt, hogy gimnazisták kötelező 2 éves szakmai alapképzés a főiskola előtt, mert NEM ENGEDNÉK BE előképzés nélkül egy gimnazisták pl egy közgazdasági karra. Számvitelt, pénzügyet, kontrollinget és még sorolhatnám, NEM LEHET féléves szemeszterenként úgy megtanulni, ahogy azt kéne!”
 • 50. Demalgon 2012. augusztus 26. 20:22
  „ferdo, nem, ez düh, düh abból, hogy az idióta gimnazistából 3-at felvesznek(!) és mire egy normális(!) szakember kerül oda az idiótákkal egy kalap alatt kezelik és többszörösen kell bizonyítani, holott jóval több és erősebb tapasztalattal rendelkezik a gazdasági területen(!) Mi a szent telekommunikációs eszközért (fax) legyek irigy az idiótákra, akik csak a magyar, történelem, matematika és egyéb más hasonló területen tudnak valamit is felmutatni, a racionális területeken meg tök homályok???? Ne idegesíts fel a baromságoddal!!!

  Miért is a gimnazistákat veszik fel? Lássuk csak ... a cégek zöme csak odáig nézi meg az önéletrajzot, hogy milyen diploma. PSZF és PSZF diploma között is mérföldes különbségek vannak, mivel a gimnazistának semmi előtanulmánya nincs és féléves gyorstalpalókban nem lehet ezt a szakmát elsajátítani úgy, hogy értse is. Bocs, de arra, aki ostoba nem vagyok irigy. Továbbá, ha viszont egy cég ismeri az országon belüli viszonyokat, akkor megnézi a középiskolai tanulmányokat is. A hibát nem szükséges kivetítenem, mert szerencsére még így is olyan szakmai múltat szedtem össze - középvezető, szakértő, majd felsővezetői szinten - amiről egy szaros gimnazista csak álmodozhat, miközben nagy pofájával félmilla nettót kér, majd utána még ő van megsértődve, amikor 1,5 hét után kivágják mint macskát szarni! Tudod egy jó szakember unja a szart elvakarni a hőn imádott gimnazistáid után, akik még a gazdasági folyamatokat sem képesek ép ésszel felfogni!

  Elég a kontárokból, és ezt úgy mondom, hogy ismét olyan erős szakmai pozícióban vagyok, amivel egy gimnazista tök nem tudna úgy elboldogulni, ahogy kéne, csak újabb lejáratás lenne a szakmának ugyanúgy, ahogy a főiskolán folyamatosan a nappalisok miatt szidnak azok a családos távosok, akik munka mellett tanulnak.”
 • 49. tati 2012. augusztus 26. 19:25
  „48.budaikr
  Ne legyél már ennyire együgyű,legyen világos amit írtam.
  Mindent megpróbálsz csak hogy az egész hiteltelenné váljon,azt üzenem nem fog!
  Aki azt hiszi két osztályt indítanak az @@@@@@@@@@”
 • 48. BudaiKr 2012. augusztus 26. 18:56
  „46. tati 2012.08.26. 13:23

  protekciós osztályok nem lehetnek! hogyan? egyik évben a reál tagozatosok lesznek protekciós osztály a következőben meg a humán tagozatosok? ritka ostoba ember vagy tatyi vagy csak nem vették fel valamelyik családtagodat? lehet, hogy a hibát nem a suliban kellene keresni!”
 • 47. ferdo 2012. augusztus 26. 17:36
  „46. tati

  Nah, végre eljutottunk idáig is. Csak mert ha valaki csak a kommenteket olvassa, akkor nem ez jön le belőle. Örülök, hogy helyére kerültek a dolgok, és hogy a gyenge protekciós osztály mellett azért itt vannak a legtehetségesebb gyerekek és tanárok is. Szerintem amellett, hogy ők mennyit dolgoznak és tesznek az iskola és a város hirnevéért, bántó lehet az a sok negatív megjegyzés, amivel általánosságban az iskolát illettétek.”
 • 46. tati 2012. augusztus 26. 13:23
  „ferdo,nagyon félreérted.A téma az elején azokról a diákokról szólt,akik bekerülnek a Révaiba közepes eredményekkel,ezt úgy kell elképzelni,hogy létrehoznak egy gyenge osztályt, a sok hüle gazdag szülő gyerekeinek.Majd az osztályzataik is magasabbak a tudásuknál,az érettségire meg kit érdekel hogy volt 30 olyan gyerek a révaiból akik nem tudták a maximumot hozni??
  A többi gyerek ténylegesen eminens,kimagasló teljesítménnyel rendelkezik,és nem is róluk beszéltünk.....Amúgy vannak győrnek olyan iskolái ahol a gyerek tényleges tudását osztályozzák,és aszerint is lehet bejutni :)
  Hidd el,aki egy kicsit körültekintőbb az tudja mely iskolákba kell jelentkezni.”
 • 45. ferdo 2012. augusztus 26. 10:32
  „44. ekkenekepen

  Akkor megmondanád, hogy ha ez az iskola felháborító, akkor melyik nem az? Hova vigyem majd a gyerekemet, ha a mutatók szerint legjobb iskoláról - a hozzászólások alapján legalábbis - az a kép jön le, hogy egy utolsó faluvégi putri iskolában is jobb lenne. Szóval?”
 • 44. ekkenekepen 2012. augusztus 26. 08:27
  „42. ferdo 2012.08.25. 15:54
  öreg, szó sincs semmiféle irigységről. Mégis mit irigyeljen a gimnazista nulla tudásán, baz+?!
  Itt felháborodásról van szó, mégpedig jogosan, ha nem esett volna még le.”
 • 43. szabo1936 2012. augusztus 25. 16:15
  „Uraim es holgyeim en aki Magyarorszagon csak 8 altalanost es 2 ev ipar iskolat vegzet kulfoldon mindig buszke voltam azokra a magyar fiukra akiknek Magyarorszagi eretsegijuk volt.Katona koromban amikor ok megtanultak az angol nyelvet minden fele nehezsegek nelkul le vizsgaztak es elismerest kaptak,hogy a tudasuk egyenlo azokal akik mar 2 vagy tob evet toltotek az egyetemeken,Ne szoljak le magukat a magyar gimnaziumok igen magas szinvonalu fiatalokat kepeznek ki.En azt gondolm,hogy Japan es Del Koraeval is versenykepesek a magyar gimnaziuomok.”
 • 42. ferdo 2012. augusztus 25. 15:54
  „41. Demalgon
  "...nekem is elegem van a gimnazistákból, amikor állásinterjún a múltban azzal szembesültem, hogy 3 ilyen paraszt után 4-dikként többszörösen kellett teljesítenem..."

  Itt van az irigység. Hogy az erős gimnáziumból kikerült ember könnyebben kap állást, mint te. Persze ennek semmi köze nincs a szakmai tudáshoz, kiálláshoz, tapasztalathoz, hiszen nálad nincs jobb a szakmában! Csak valahogy mégis a másikat veszik fel. A hibát nem magadban keresed, hanem kivetíted másra, és sznobnak nevezed azokat a fránya gimnazistákat.

  37. rózsa36
  Abban mélységesen egyetértünk, hogy csökken a gyerekszám, csökken a színvonal. Ha választani lehet, akkor a gyerekem mégis a jó tanári gárdával, jó felszereltséggel, magasabb alap színvonallal rendelkező helyre menjen. Mert abban gondolom nincs vita, hogy a színvonal esése általános dolog, csak máshol a már alapból gyengébb színvonal zuhan tovább.

  Amúgy a sok szidás meg negatív komment mellett az érdekelne engem (mint mondom, nincs tapasztalatom ezekkel az iskolákkal), hogy szerintetek majd a gyerekemet hova írassam be a győri középiskolák közül, ha a legjobbat akarom neki? Van egyáltalán olyan iskola, amelyről elismerően tudtok nyilatkozni, ha a Révait ennyire a porba gyalázzátok a szép eredményei mellett?”
61 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyárzáró Kool and the Gang-koncert Győrben: forgalmi változásokra kell készülni

A nyárzáró nagykoncert lebonyolítása érdekében a hétvégén útlezárásokra kell számítani. A rendezvényen résztvevők hazajutását éjszakai járatok segítik. Tovább olvasom