Kisalföld logö

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Közel húszmillió forintért vásárolhattak hangszereket

Több mint 19 millió forinttal támogatta a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskolát a Győri Térségi Integrált Szakképző Központ.

Az összegből vásárolt hangszereket a minap koncerten mutatták be a diákok.

A Győri TISZK abból a 860 millió forintból juttatott pénzt a zeneművészetinek, amit a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program pályázatán nyert. A fejlesztést, ami így megvalósulhatott, egyszerűen eszközbeszerzésnek nevezhetnénk, mégis egy országosan egyedülálló kezdeményezésről van szó. Ugyanis nem jellemző, hogy a szakképzés infrastruktúráján belül a művészeti, a zeneművészeti képzést segítik az említett uniós forrás révén. Győrnek viszont fontos a zenei, művészeti élete, az ezekre a pályákra készülők oktatásának segítése. Így most a Richter-szakközépiskola 3 hegedűt, 1 csellót, 1 hegedűvonót, 1 csellóvonót, 1 nagybőgővonót, 1 fagottot, 4 trombitát, 1 vadászkürtöt és 1 vibrafont vásárolhatott.

Három új hegedűt is vásárolhatott a szakközépiskola a pályázati pénzből. A képen Kovács Adél, Blahunka Adrienn és Csiba Júlia. Fotó: Krizsán
Három új hegedűt is vásárolhatott a szakközépiskola a pályázati pénzből. A képen Kovács Adél, Blahunka Adrienn és Csiba Júlia. Fotó: Krizsán

Az új hangszereket bemutató koncert előtt Benkő Szabolcs iskolaigazgató és Baráth Lászlóné, a Győri TISZK csoportvezetője adott tájékoztatást portálunknak. Szavaikból kiderült, egy-egy hangszer százezres, milliós költséget jelent, ezért a diákok többsége nem tudja beszerezni a tanulmányaihoz szükséges eszközt. Így viszont esélyt teremtenek a szegényebb családok gyermekeinek is. Ez a fajta hangszerkölcsönzési lehetőség országszerte vonzóvá tette a győri intézményt.

Olvasóink írták

  • 1. hanak 2009. november 30. 16:03
    „Kíváncsiságból megnéztem néhány hangszerbolt árait.
    4-6 millió között kaptam volna meg ugyanilyen profi hangszereket.
    Valakik megint vagy 15 millió borravalót hagytak a kereskedőnél.
    Hát igen könnyen jön könnyen megy....”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamerák vigyázzák Gönyűt

Saját erőből fejlesztette a település biztonságát szolgáló kamerarendszerét a gönyűi önkormányzat. Tovább olvasom