Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

Környezetvédelem magyarul, németül

Győr - Több mint félszáz német és magyar középiskolás szállta meg a múlt héten az Innonet-centrum székházát a győri ipari parkban. A nemzetközi együttműködés „környezetvédelmi projekt" megvalósítására irányult...
A Révai Miklós Gimnázium diákjai többéves kapcsolatban állnak a Würzburg melletti Münsterschwarzach bencés gimnáziumának tanulóival. Az ipari parkban szerdán a 10. osztály „válogatott németesei", illetve néhány kilencedikes dolgozott az elektromos háztartási készülékek újrahasznosítási lehetőségeit feltáró közös kutatómunkán.

Kíséretükben Tar Marianna, az iskola német tanulás-módszertani tanára és kollégája, Kovácsné Szabó Éva, német részről dr. Matthias Hessenauer és Michael Aust, az Innonettől pedig Vasvári Bálint menedzser, egykori révais diák dolgozott a „projekt" sikerén.

A fiatalok az Innonetnél az alkatrészek újrahasznosíthatóságát tanulmányozták. Fotó: Krizsán Csaba

A két iskola már negyedik éve működik együtt, a diákok évente mindegyik országban egy-egy alkalommal találkoznak. Idehaza foglalkoztak már például a Dunával vagy a péri reptérről kitelepített ürgék ügyével. A tapasztalatokat újságcikkekben teszik közzé. A magyarok a Népszabadság zöldmellékletében fél oldalt, a németek a Frankfurter Allgemeine Zeitungban egy teljes oldalt kapnak.
Cél, hogy a fiatalok figyelmét a környezetvédelmi kérdésekre irányítsák, illetve, hogy rászoktassák őket az olvasásra.

– Nemcsak szakcikkekről van szó, hanem általában az olvasásról – tudtuk meg Tar Mariannától. A mai gyerekek kevés könyvet olvasnak, ezért az iskola az újságcikkek segítségével kívánja elérni, hogy diákjai a továbbtanuláshoz elengedhetetlen szintű értő olvasási készségre szert tegyenek.

A német fiatalok hétfőn érkeztek, kedden Budapesten jártak, szerdán dolgoztak az Innonetnél a „környezetvédelmi projekten", csütörtökön reggel Ottófi Rudolf alpolgármesterrel találkoztak, a következő két napot pedig az újságcikkek készítésére fordították a gimnáziumban. Az egy hét alatt arra is fordítottak időt, hogy megismerkedjenek a megyeszékhely nevezetességeivel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Panzióból szeretetotthon

Mezőörs - Hamarosan beköltözhetnek az első lakók a mezőörsi idősek otthonába. A református… Tovább olvasom