Kisalföld logö

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Kormánydöntés: épülhet a sashegyi hulladéklerakó

Győr - Mint az sejthető volt, a kormány tegnap rábólintott arra a 9,5 milliárd forint összköltségű hulladékkezelési programra, amely 112 települést érint Győr térségében.
Korábban már beszámoltunk arról, hogy a 260 ezer lakos környezetének minősége javul majd a jövőben, köszönhetően a szelektíven gyűjtött szemét hasznosításának, a biológiailag lebomló hulladékmennyiség csökkentésének, valamint annak, hogy megteremthetik a biztonságos lerakás feltételeit. A program lényege, hogy a Nyugat- és a Közép-Dunántúl régióban összesen mintegy 2,5 ezer négyzetméter területet lefedő fejlesztéseket hajtanak végre a közösségi szelektív hulladékgyűjtés terén.A beruházás keretében egy regionális komplex hulladékkezelő központ és nemveszélyeshulladék-lerakó, két átrakóállomás, 42 hulladékudvar és 339 szelektív hulladékgyűjtő sziget épül.

Ugyanakkor a biztonságos hulladéklerakás érdekében regionális mechanikai és biológiai hulladékkezelő mű (komposztáló) és hulladéklerakó épül a Győr-Sashegy központi telephelyen a biohulladék házhoz menő, szelektív gyűjtésének és kezelésének bevezetésére. Az első szakaszban 2,8 milliárd forintból megvalósuló új hulladékkezelő központ teljesen kiváltja a Pápai úti telepet, amelyet a 2009. július 16-tól már nem üzemeltethet a város.

A Komszol vezetősége – bár nyilván örömmel fogadta a hírt – egyelőre nem kívánta azt kommentálni, mivel hivatalos értesítést még nem kapott a nyertes pályázattal kapcsolatban. Kovács Barnabás ügyvezető igazgató korábban úgy nyilatkozott: nyertes pályázat esetén „2009. július 1-jétől üzemel a sashegyi hulladékkezelő, az összes létesítmény október 31-re készül el. Ettől kezdve megteremtődnek a feltételek, hogy az évente termelődő 160 ezer tonna lakossági eredetű kommunális hulladékból mindössze 40–50 ezer tonnát kelljen csak lerakni, a többit fel lehet dolgozni különböző további hasznosításra."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Papírformák és meglepetések a toplistán

Győr és környéke - Melyek a Győri, a Téti és a Pannonhalmi kistérség legjobb iskolái a 2007-es… Tovább olvasom