Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

Kórházi szeretetszívek

Győr - A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház gyermekosztályára ilyentájt sok-sok angyal érkezik, továbbítva azokat az ajándékokat, amelyeket kis közösségek vagy éppen iskolai osztályok a beteg gyermekekhez szánnak.

Nincs, nem is lehet annál rosszabb, ha a család valamilyen betegség miatt nem töltheti együtt az ünnepet. Szerencsére a győri Petz-kórház gyermekosztályán már hagyománya van annak, hogy a segítők – a Lurkó Alapítvánnyal az élen – nem hagyják magukra a beteg gyermekeket, lelki támaszt nyújtva ezzel a szülőknek is. A Móra-iskola 11. c-sei kis karácsonyi műsorral készültek, a Lurkó Alapítvány jóvoltából pedig az apró kezek pompás karácsonyfát varázsoltak. Csendes Tünde osztályfőnök szerint a műsort adók szorgalmára, kitartására jellemző, hogy hetek óta több zsák ruhát, játékot gyűjtöttek, amit most elhoztak a kórház gyermekosztályára.

A mórás fiatalok a kórházban gyógyuló kis- és nagyobb gyermekeknek gyűjtöttek ruhát, játékot, zenés-mesés műsorukat pedig nagy taps fogadta. Fotó: H. J.
A mórás fiatalok a kórházban gyógyuló kis- és nagyobb gyermekeknek gyűjtöttek ruhát, játékot, zenés-mesés műsorukat pedig nagy taps fogadta. Fotó: H. J.

– A legszebb karácsonyfa a mienk – állítja Zajovicsné Vizer Bernadett, a Lurkó Alapítvány elnöke, a játszóházak megálmodója. – Mézeskalácsot sütöttünk, díszeket készítettünk, szerencsére a kis betegek úgy érezhetik, itt minden nap a szeretet ünnepe lehet a kórházban. Rengeteg ajándékot kaptunk, mindenkinek jut belőle.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermekgyógyulást segítő tűzoltóajándék

Győr - Azért, hogy a kis betegek minél kevésbé érezzék, hogy kórházban vannak, a győri tűzoltók… Tovább olvasom