Kisalföld logö

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Kópéért égnek a gyertyák

Kópéért, a fiatalon eltávozott Kónya Péterért égnek hétfő óta a mécsesek a győri tanítóképző főiskola bejáratánál.
E
gy fiatalemberért, akit a hallgatótársaktól kezdve a tanulmányi osztály munkatársaiig mindenki szeretett. Mert jó volt, megnevettette a szomorkodót, lelket vert a csüggedőbe. Mert vigasztalni tudott, s ez manapság oly kevés ember képessége.

Szenvedélyéről, a rockról írta szakdolgozatát, s ezt már az emlékezésre felhatalmazást nyújtó édesanyjától tudom. Nem akármilyen dologba fogott ezzel, no és az elhatározással: egészségi állapota ellenére belevág a művelődésszervezői szak elvégzésébe. Levelezőn, mert csak így tudta vállalni. A tanulás miatt Környéről egy tatabányai albérletbe költözött, hogy egyszerűbb legyen a bejárás, az utazás. Előadások, konzultációk, megannyi vizsga, azután a tényleg nagy kihívást jelentő államvizsga… A csoporttársaival épp szeptemberre terveztek egy találkozót ezer meg egy kérdéssel, s a leglényegesebbel: kivel mi történt nyáron? Péter, vagyis Kópé kórházról, kezelésekről tudott volna mesélni, de valószínű, azt is úgy, hogy megnevettesse a többieket.

A nagy, bugyborékoló jókedv ezúttal elmarad. A csoporttársak, kedvenc tanárai és a tanulmányi osztály munkatársai is megdöbbentek a hír hallatán: Kópé nem jön többé. A mindig kedves, másokat vigasztaló fiatalembert egy kezdetben ártalmatlannak tűnő fertőzés ragadta el. Az anya, a család nem keresi a felelőst, talán mert Kópé sem tenné.
Elfogadják a még elfogadhatatlant. Nem temetnek, mert a fiú viszolygott a temetőtől. Az ország minden részéből azonban bizonyosan megérkeznek azok az ismerősök és barátok, akik kedvelték a fiút. Érte égnek a mécsesek a tanítóképző aulájában, a bejáratnál. És valószínű, róla beszélnek sokan azok közül, akik ismerték s akik bizonyosan jó szívvel emlékeznek rá.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerti pompa a téren

A terményáldás egyházi szertartását idén is – már tizennegyedszer – kiegészítő… Tovább olvasom