Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Kocsiba be! - Programajánló a hétvégére

Győr-Moson-Sopron megye - Nyit a győri 4 Évszak Fesztivál, de mehetünk perecezni és hadijátékot nézni is. Akinek ez nem elég, falunapozzon! Ha tud jobbat a hétvégére, írja meg!

A kismegyeri csata 200. évfordulóján

Győr - A kismegyeri csata 200. évfordulóját ünneplik szombaton a megyeszékhelyen. A belvárosi utcákon délelőtt 11 órától felvonulnak a hadijáték résztvevői, az emlékmű mellett felállított színpadon pedig már 10 órától zajlanak a gyermekprogramok. Borkai Zsolt polgármester délután 4 órától tart megemlékezést az emlékműnél, majd a koszorúzást követően 5 órakor cseh, erdélyi, lengyel, magyar, olasz, osztrák és szlovák hagyományőrző egyesületek részvételével hadijátékot mutatnak be az érdeklődőknek.


Sok-sok program

4 Évszak Fesztivál, Dzsungelparádé,
Bolhapiac

Részletek >>
Nyári fesztivál

Győr -  A 4 Évszak Fesztivál nyári programjai szombat este 8 órakor nyitókoncerttel kezdődnek a Dunakapu téren. Először Bencsik Tamara lép fel, majd 9 órától a Csináljuk a fesztivált! mulattató eseményei következnek, végül tűzijáték zárja az estet.

Gólyagyűrűzés >>

A Gólya road show pénteken a Győr-Gyírmóton és Ikrényben, vasárnap Győrsövényházán, Fehértón, Markotabödögén, Cakóházán, Rábcakapiban, Bősárkányon és Acsalagon folytatódik. Részletek >>


Dzsungelparádé az Árkádban


Győr - Az Árkád üzletközpontban június 12–28-ig úgy érezhetik magukat a látogatók, mintha a dzsungelben lennének. A Xantus János Állatkerttel együttműködve alakították ki a szervezők a buja növényzetet és a növények között az egzotikus állatokat bemutató kiállítási területeket. Hasonló kiállítások (képünkön) már más európai Árkádokban is voltak és mindenhol nagy tetszést arattak.  A programokhoz, melyekről érdemes tájékozódni az Árkádban,  nyereményjáték is kapcsolódik.  Többek között egy egyhetes wellnessüdülést lehet nyerni a Hotel Caramellbe, Bükfürdőre. Lesznek látványetetések, rajzverseny is. A 150 növény között rengeteg egzotikus növény található, pl. kávécserje, pisztáciafa, pomelócserje. Az állatok között a legérdekesebbek és leglátványosabbak talán a kajmánok, a farksodró majmok, a gyűrűsfarkú makik lesznek. De látható lesz sárga bóbitás kakadu, király- és tigrispiton is.
Dzsungelkalandpark június 12–13–14., 19–20–21., 26–27-én, 14–18 óráig. Június 28-án 17 óráig.
Őserdei bütykölde: Amulettkészítés, állatkarkötő, bokalánc készítése, dzsungelfalikép-készítés festéssel, rajzolással, dzsungelképeskönyv-készítés, dzsungel felfüggeszthető forgó- és ablakdísz, henna- és arcfestés.


Jubileumi koncert a Zenepavilonban

Győr
- A  Rákóczi-szabadságharc kezdetének 306. évfordulója tiszteletére tárogató- és énekes koncertre várják az érdeklődőket  a Radó-szigeten lévő Zenepavilonba vasárnap délelőtt 11 órára. Közreműködik a Talpasok Kara, Szabó Balázs és Módos László operaénekes, a Kuruc tárogatóegyüttes.


Szirbek-szalon a vasálarcos férfi rejtélyének nyomában
 
Sopron - XIV. Lajos francia király korába pillanthatnak vissza a csillagos ég alatti szalonba látogatók (Sopron, Pannonia Med Hotel, szombat 20.30). Ki volt valójában a vasálarcos férfi?  A Napkirály ikertestvére vagy d’Artagnan, A három testőr című közismert regény negyedik muskétása? Egy megbüntetett királyi szerető vagy a mesés gazdagságú Vaux romantikus vicomte-ja? Azt már most elárulhatjuk, hogy egyik sem! Érdemes ellátogatni a szalonba, hiszen korabeli források és izgalmas anekdoták segítségével nyomon kísérhetik a titokzatos fogoly 34 éves fogságának történetét. A gyönyörű képek segítségével kipillanthatnak a hegyi tájakon és mesés szépségű szigeteken emelt celláinak ablakaiból. Végül a Bastille várbörtön lakójáról lehull az évszázados maszk és megtudjuk, kit rejtett a titok évszázadokon át.
(Vigyenek egy könnyű pulóvert, mert az is előfordulhat, hogy szükségük lesz rá. Rossz idő esetén az előadásokat ugyanezeken a napokon 18.30 órai kezdettel a Pannonia Med Hotel fehér termében rendezik. Erről a 99/312-180-as számon kaphatnak tájékoztatást, ahol egyúttal mindenki asztalt is foglalhat magának.)


Falunapok

Nagybajcs
- A községi önkormányzat falunapi programjai holnap ebéd után 1 órakor kezdődnek a női focikupával a sportpályán. Ügyességi versenyek, bemutatók, a kézműves-kiállítás megnyitása után este 6 órakor lesz a polgármesteri köszöntő, utána zenés, táncos programok zajlanak, sztárvendéggel.

Pinnye - A sportpályán labdarúgó-mérkőzésekkel veszi kezdetét szombaton reggel kilenc órától a pinnyei falunap. Később kézműves-foglalkozás, kutya-, repülőmodell-bemutató is lesz. Fél öttől lép fel a helyi kötődésű Prophecy rockzenekar, továbbá Nádas György és Komár László. Az esti bálon a Csiszár Duó zenél.

Mosonszolnok - A falunapon a községháza parkolójában szombaton délután 3 órakor kezdődik a sakkszimultán, 4 órától a művelődési házban a képzőművészeti kör munkáiból nyílik kiállítás, megtekinthető a Rumcájsz és Manka című mesejáték s egy kick-box bemutató. Este 6 órától az aranyérmes ifjúsági kézilabdacsapatot köszöntik. 7 órától Madarász Katalin és Tarnai Kiss László, Matyi és a Hegedűs adnak műsort, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar este 10 órától szerepel. Josh feat Jutta fellépését követően az utcabálon a Juice együttes játszik.


Sok-sok program itt is

Hadijáték, Perecfesztivál

Részletek >>
Keszegfesztivál

Mosonmagyaróvár - A rajkai Aranykárász kemping és a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Kar együttműködésében június 13-án, szombaton első alkalommal rendezik meg a Keszegfesztivált Mosonmagyaróváron a Várpince környékén, melyre a szigetközi települések csapatait is várják. A rendezvény szervezői, dr. Szathmári László (20/378-1915) és Szirtl György (30/216-4122) nyújtanak bővebb felvilágosítást.Dal ünnepe

Lébény - A lébényi Liszt Ferenc Vegyeskar június 13-án, szombaton este 6 órakor a hagyományos dal ünnepe hangversenyét a volt gimnázium udvarán tartja. Fellép a helyi Liszt Ferenc Vegyeskar, az ajka-padragkúti bányászférfikórus, valamint a nagymegyeri Bárdos Lajos Vegyeskar.


Családi Lovasnap Fertődön

Fertőd - Immáron harmadik alkalommal szervezi meg június 14-én, vasárnap a Fertődi Fiatalok Egyesülete a Családi Lovasnapot. A lovaglóműsorok mellett számos érdekes program várja a kilátogatókat.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is lesz Családi Lovasnap Fertődön. A szervezést a Fertődi Fiatalok Egyesülete vállalta magára, és a helyi önkormányzat támogatásának köszönhetően a június 14-i, vasárnapi programok ingyenesek lesznek. Helyszín: az Esterházy-kastély mögötti lovaspálya.

– Három kategóriában, ügyességi, ugró- és gyorsasági számokban mérhetik össze a lovasok tudásukat – mondta el a Kisalföldnek Fekete Ágnes főszervező. – A versenyeken amatőrök, illetve versenyvizsgával rendelkező lovasok is részt vehetnek. S nem maradhat el a lószépségverseny sem. Minden nevezett ló indul, a közönség a lovon elhelyezett startszám alapján szavazhat az általa legszebbnek ítéltre.

A főszervező hozzátette, szeretnék, ha megmaradhatna a családias légkör. Éppen ezért a kilátogatók számos érdekes program közül is választhatnak. Lesz például malacfuttatás, melynek szemfüles győztese hazaviheti a malacot. A szülőket sem hagyják unatkozni, az immár hagyománnyá váló sodrófahajító és patkódobó versenyen mérhetik össze erejüket a vállalkozó kedvű hölgyek és urak. A minden bizonnyal izgalmas verseny során dől el, kik lesznek az idei év bajnokai.

Újdonság a kísérő programok között, hogy aki kedvet érez, honfoglaló elődeink nyomába eredhet. Erre egy rendhagyó történelemóra keretében lesz lehetőség. Az érdeklődők megtekinthetnek majd egy korhű jurtasátrat is. Emellett lehetőség nyílik elődeink jellegzetes életmódjának és harcmodorának megismerésére. Kipróbálhatják az íjászatot, nemezelést, agyagedény-készítést és a gyertyaöntést is.


Páli Perecfesztivál

Páli - Június 13-án Páliban a Sportpályán - 86-os főút mellett - rendezik meg a Perecfesztivált.
Programok
10:45 Gyülekezés a Páli Önkéntes Tűzoltó Egyesület felvonulásához - Polgármesteri Hivatal parkolója
11:00 Felvonulás a sportpályára a Kapuvári Fúvószenekar vezetésével
11:30 Megemlékezés a 120 éves Páli Önkéntes Tűzoltó Egyesületről
12:30 IV. Rábaközi Perecfesztivál megnyitója
Köszöntőt mond: Hámori György - a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület
elnöke, Gyopáros Alpár - Csorna város alpolgármestere, Póczik András - Páli község polgármestere és Hutflesz Mihály - a Régiófókusz KHT ügyvezetője
13:00 Ebéd
14:00 Perecverő bemutató: Csepregi Istvánné, Holczer Istvánné
15:00 LEADER fórum
15:30 Soproni Rézangyalok fúvószenekar
17:00 Kulturális programok:
- Pántlika Néptáncegyüttes Csorna
- Szili Hagyományőrző Néptáncegyüttes
- Magyarkeresztúri Néptáncegyüttes
- Béke Község (Csallóköz) Népdalköre
- Linkószer Citerazenekar Szil
- Vági Pávakör
- Bogláros Együttes
- Páli Dalkör
19:30 Sorry N Együttes http://www.sorryn.hu
21:00 Bál
Folyamatos programok:
Játszóház - Bábi néni Kincsesháza, Rábakecöl
A Nyugat-Pannon Vásározó Céh kézműves kirakodóvására
Kézműves bemutatók
Gyermek- és felnőtt vetélkedők: perecdobás, perechajítás, perecevés
Hintózás, lovagoltatás: Szanyi SE Lovasklub
További információk: http://www.pali.hu http://www.regiofokusz.hu


Jubileumi koncert Balfon

Balf
- Jubileumi koncert az evangélikus templomban. Fellépnek: Balfi Kórus, vez.: Baader Erik, Hegykői Kórus, Fajkusz Attila és zenekara, Wagner Szilárd orgonaművész, Fohner János fúvóskvintettje, Szekendy Tamás orgonaművész. A belépés díjtalan. József Attila Művelődési Ház, 19.00


IV. Kócsag-kupa

Károlyháza - A vasútállomás mellett lévő pályán. Az autós ügyességi versenyre nevezni 4 kategóriában lehet a helyszínen, reggel 7 órától 9 óráig, a nevezési díj 2500 forint.
Kategóriák:
E1: 1300 kcm alatt – elsőkerék-meghajtásúak
E2: 1300 kcm felett
H1: 1300 kcm alatt – hátsókerék-meghajtásúak
H2: 1300 kcm felett
Akinek pedig nem volt elég az egész napos őrület, a díjkiosztó előtt lefüstölheti a maradék gumit.
Jó idő esetén sétarepülési lehetőség egész nap.
Bővebb információ a 30/958-6542-es, 20/445-4658-as és a 70/267-9866-os telefonszámon.

Olvasóink írták

 • 17. AHA. 2009. június 13. 17:41
  „Azokat nem kiállítani kell, hanem céltáblának használni!”
 • 16. jockey 2009. június 13. 11:02
  „13-án Komáromban, 14-én Körmenden Kárpátia koncert.”
 • 15. patriot 2009. június 13. 10:00
  „Azokat akik ellopták a Turul szobrot a kismegyeri emlékműről azokat nem lehetne egy kalodába kiállítani a rendezvény idejére?
  a k...annyukat!”
 • 14. patriot 2009. június 13. 09:54
  „Tapmancs,gondolod van olyan párt akiért érdemes verekedni? Maximum erős felindulásból és folytatólagosan elkövetett sörözés, talán ennyit megérne egy ilyen találkozó.
  Meg az is lehet,hogy a politika szóba se kerülne...”
 • 13. ombi 2009. június 13. 09:04
  „Nyusz! Csak nem gondolod, hogy a Dunakpu térig, vagy Kismegyerig , vagy a faluszélig biciklivel menjen valaki! Az autó sokak felfogása szerint nem a hosszú távú közlekedés gyors eszköze, vagy nem a célszerű teherszállító. Az autó az EGYETLEN, aki nem azzal jár, nem számít egyenrangú közlekedőnek.”
 • 12. Tapmancs 2009. június 13. 08:14
  „8. dr73 2009.06.12. 13:38

  Lehet hogy tömegbunyó lenne a vége. :)”
 • 11. Sophia 2009. június 13. 07:28
  „Fertődön pontosan hol lesz a Lovasnap?”
 • 10. nyusz 2009. június 13. 06:43
  „Nem helyes a Rovat cime"kocsiba be".Inkább azt kellett volna irni hogy"biciklire pattani mindenkinek"”
 • 9. Ciklámen 2009. június 12. 18:30
  „Na megint !!!
  Valaki SOPRONBAN tud programot, mert mi megint kimarattunk mint mindig.
  Vagy már SOPRON nincs is a térképen????????????”
 • 8. dr73 2009. június 12. 13:38
  „A Kisalföld is szervezhetne az itt hozzászólóknak egy bulit :-)”
 • 7. santiago 2009. június 12. 12:50
  „Dunakiliti Vadvíz Campingben 2009. június 13.
  Electro Sound Weekend Party by TiBKa...Visual by Bandee...
  start: 22:00h...gyerteeeeeeek .......”
 • 6. Catherina 2009. június 12. 11:31
  „TÉT SPORTPÁLYA MOTOROS TALÁLKOZÓ
  Június 13. szombat

  13:00 Singer

  15:00 Ölveti Blues Band

  16:30 Tóth Gabi

  18:00 Kerozin

  20:00 Lord

  22:00 Robesz Rock Band itt van az új énekes!!! lehengerlően fenomenális!!!

  23:30 Rock buli hajnalig a Jolly Joker együttessel

  Műsorvezető: Abaházi Csaba

  A fesztivál helyszíne: Tét, Sportpálya

  Napközben:

  Veterán motoros találkozó
  Testfestés
  Vizespoló verseny
  Sörivó verseny

  Június 14. vasárnap

  14:00 Faded Life

  16:00 Zakata együttes

  18:00 Retro School Band - Zola zenekara

  20:00 Beatrice

  22:00 Piramis”
 • 5. MTT 2009. június 12. 11:30
  „Most beszéljünk pl. "Aprajafalváról"... ahol minden egyes falugyűlésen ( közgyűlésen) azt hangoztatja a polgármester és képviselő, hogy szűkös a költségvetés, nem lesz járda, nem mérnek új telkeket, nem lesz közvilágítás-bővítés...Falunapra jut. Minden évben. Akkor miből, ha nincs? Vagy a többi ráér, hagyjuk szórakozni az embereket, legalább arra a kis időre is elfelejtik, hogy sötétben, járda nélkül botorkálnak?! Ez a baj, velünk, a mentalitásunkkal, mint Pató Pál úr..."ej, ráérünk arra még.."”
 • 4. páli 2009. június 12. 11:23
  „IV. Rábaközi Perecfesztivál
  2009. június 13., Páli, Sportpálya - 86-os főút mellett
  http://www.pali.hu
  http://www.regiofokusz.hu

  Programok
  10:45 Gyülekezés a Páli Önkéntes Tűzoltó Egyesület felvonulásához

  Polgármesteri Hivatal parkolója

  11:00 Felvonulás a sportpályára a Kapuvári Fúvószenekar vezetésével

  11:30 Megemlékezés a 120 éves Páli Önkéntes Tűzoltó Egyesületr?l

  12:30 IV. Rábaközi Perecfesztivál megnyitója
  Köszönt?t mond:
  o Hámori György - Rábaköz
  Vidékfejlesztési Egyesület
  elnöke
  o Gyopáros Alpár - Csorna
  város alpolgármestere
  o Póczik András - Páli község
  polgármestere
  o Hutflesz Mihály - Régiófókusz
  KHT ügyvezet?je

  13:00 Ebéd

  14:00 Perecverő bemutató: Csepregi Istvánné, Holczer Istvánné

  15:00 LEADER fórum

  15:30 Soproni Rézangyalok fúvószenekar

  17:00 Kulturális programok:

  - Pántlika Néptáncegyüttes Csorna

  - Szili Hagyomány?rz? Néptáncegyüttes

  - Magyarkeresztúri Néptáncegyüttes

  - Béke Község (Csallóköz) Népdalköre

  - Linkószer Citerazenekar Szil

  - Vági Pávakör

  - Bogláros Együttes

  - Páli Dalkör

  19:30 Sorry N Együttes http://www.sorryn.hu

  21:00 Bál

  Folyamatos programok:

  oJátszóház - Bábi néni Kincsesháza,
  Rábakecöl
  o A Nyugat-Pannon Vásározó Céh kézm?ves
  kirakodóvására
  o Kézm?ves bemutatók
  o Gyermek- és feln?tt vetélked?k: perecdobás,
  perechajítás, perecevés
  o Hintózás, lovagoltatás: Szanyi SE Lovasklub

  A belépés ingyenes a fesztiválra. Szeretettel várjuk a Rábaközi Perecfesztiválra”
 • 3. sünike 2009. június 12. 10:59
  „Falunap lesz Árpáson:Színes programok,este bál a sportpályán!!!!Ha akartok egy jót mulatni gyertek!!!!Én ott leszek..........”
 • 2. Catherina 2009. június 12. 10:52
  „Hatalmas két napos rockbuli lesz Téten a sportpályán!!!
  szombat: lord, kerozin,tóth gabi, robe´s rock band, ez utóbbi fenomenikus énekessel bővült, érdemes meghallgatni!!!! majd a reggelig tartó rock buli a jolly jokerrel,
  vasárnap: beatrice, piramis stb.... menjetek el!!!!”
 • 1. hidas 2009. június 12. 09:58
  „Egész évben fesztivál fesztivál hátán. Nem sok ez egy kicsit!? Van ennyi érdeklődő, látogató?! Vagy csak a pénzt kell elkölteni?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szúnyogirtás – súlyos vádak

Győr - Emberemlékezet óta nem volt olyan kevés szúnyog, mint tavaly. Ez tény. A helyzet azonban csak… Tovább olvasom