Kisalföld logö

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Kísérletbazár a Mobilisben: tehetséges diákcsapatok szórakoztatták a látogatókat - videó, fotók

Jedlik-korabeli eszközöket is bemutattak a Kísérletbazáron.
Hatodik alkalommal rendezte meg a győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központ a régió legnagyobb tudománynépszerűsítő rendezvényét. Ezúttal is az ország csaknem teljes területéről érkeztek azok a kreatív, tehetséges diákcsapatok, amelyek az ingyenesen látogatható rendezvény nézőseregét szórakoztatták látványos kísérleteikkel, idén összesen 26 csapat nevezett a rendezvényre. Az ország jelentős tudományos élményközpontjai ugyancsak elfogadták a Mobilis meghívását, kiállítóként és színpadi attrakciókkal járultak hozzá a rendezvény sikeréhez. 
 


Immár hagyomány a győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központ életében, hogy minden áprilisban megrendezi a Kísérletbazárt, amelyen az ország legtehetségesebb, kreatív, kísérletező és kísérleti eszközöket fejlesztő diákcsapatai rendhagyó és látványos természettudományos kísérleteikkel szórakoztatják egymást és a rendezvény közönségét. Az ingyenesen látogatható egész napos programon már a délelőtt folyamán több száz látogató, köztük rengeteg általános és középiskolai diákcsoport vett részt. A színpadon és a standokon bemutatott kísérletek nem csupán a nagyközönség számára jelentettek hasznos és izgalmas szórakozást. A Kísérletbazár egyúttal szakmai-módszertani rendezvény és ötletbörze is, amelyen a tehetséges diákok az iskoláik ígéretes projektjeiket is bemutathatják az érdeklődők számára.
 
Fotók: Cseh Róbert

A rendezvényen a legnépszerűbb magyarországi tudományos élményközpontok is megjelennek kiállítóként és látványos színpadi attrakciókkal, illetve számos innovatív cég is kiállítja legújabb fejlesztéseit a robotika és a digitális eszközök valósul meg a Mobilisben.

A Mobilis elkötelezett abban, hogy a Kísérletbazár a műszaki-mérnöki életpályák, tágabb értelemben a természettudományok iránti érdeklődés felkeltésének egy rendhagyó eszköze, amely hosszú távon segítheti a gazdasági élet egyre növekvő, minőségi humánerőforrás iránti igénye kielégítését. 

A Kísérletbazár nem verseny, de a Mobilis szerette volna a résztvevő csapatok és a felkészítő tanárok munkáját elismerni: a legkreatívabb, legmeglepőbb kísérleteket idén a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium 10. C osztályos csapata mutatta be

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismerjük az illemet? Országos versenyt rendeztek a győri Pálffy-iskolában - videó, fotók

Ismerjük az illemet? Országos versenyt rendeztek a győri Pálffy-iskolában - videó, fotók
Ezt a tudást sajnos könyvből nehéz elsajátítani, a legegyszerűbb, ha már otthonról hozzuk, de az oktatás része is lehetne. Tovább olvasom