Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Kinyílik-e a Hoppláda?

Győr - Április 26-án, vasárnap délelőtt 10 órakor ismét premier lesz a Vaskakas Bábszínházban. Méghozzá nagyon is vidám premier. Paul Maar meséjét, a Hoppládát mutatják be a közelmúltban Blattner-díjjal kitüntetett Veres András rendezésében.

A kedves, érdekes, és gyereknek, felnőttnek egyaránt szórakoztató mesét Németországban, az író szülőhazájában már nagyon sok bábszínházban mutatták be eddig. Mindenütt sikerrel ment a darab. Köszönhetően talán annak is, hogy Paul Maar mesejátéka a barátságról, az egymásrautaltságról szól egyéni hangon. A két furcsa, szeretetre méltó hős fontos kérdésekkel kerül szembe azon a különleges napon, mikor váratlanul egy idegen toppan be hozzájuk. Ráadásul ennek az idegennek egy hatalmas, gyönyörű dobja van, aminek nehéz ellenállni. Mindenáron meg kellene szólaltatni.

De vajon az az igaz barát, aki azt mondja magáról? Lehet-e a barátom, aki megpróbál becsapni? Hogyan kell bocsánatot kérni, ha megbántottam azt, aki fontos nekem?

A mesedarabban néha bohóctréfák is előkerülnek a színészek (képünkön Pallai Mara és Tengely Gábor) alkotói kelléktárából. Fotó: H. Baranyai Edina


Amikor az alkotóktól azt kérték, próbálják összegezni a különleges színdarab mondanivalóját, valami ilyesmit írtak le: Reggel, mikor a kakas kukorékol, az ember felébred, és előtte van az egész nap. Mennyi mindent lehet csinálni egy nap alatt! Lehet játszani, egymásnak verset mondani, összeveszni, kibékülni, versenyezni, kinevetni egymást és együtt nevetni. De mindehhez egyvalami elengedhetetlen – egy barát. Barát nélkül csak szomorkodni lehet és unatkozni.

A két barátot, Adalbertát és Borsót Pallai Mara és a nagy sikerű felnőttdarab, a Kádár Kata Revü rendezője, Tengely Gábor alakítja, Hoppmarsallt pedig Rab Viki személyesíti meg. Ő egyébként a mű zeneszerzője is egyben.

Veres András nem először rendez a Vaskakas Bábszínházban. 2007-ben a Csip-csip bolhát is ő álmodta színre a győri teátrumban.
Akik ott lesznek a bemutató előadáson, elsőként tudhatják meg, vajon kinyílik-e a titokzatos Hoppláda, és ha igen, mit rejt a mélye.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szuperturné a filmzenekirállyal

A filmzenekirállyal, Ennio Morriconéval turnézik együtt májusban a Győri Filharmonikus Zenekar. A… Tovább olvasom