Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Kínában jártak a széchenyisek

November közepén a   Kádár Mihály, a TSPC Csoport tulajdonosa által vezetett delegációban dr. Lukács Eszter, a Nemzetközi Programok Központjának vezetője képviselte a Széchenyi István Egyetemet Kínában  a felsőoktatási és ipari együttműködések elmélyítésének szándékával kezdeményezett sencseni munkalátogatáson. Az EYOF sportkomplexumát is tervező TSPC jelentős kínai piaci tapasztalataival a SZE nemzetköziesítési folyamatainak partnere.

A munkalátogatás során a delegáció tagjai a Sencseni Egyetem, illetve a Harbin Institute of Technology, Shenzen nemzetközi program központjainak vezetőivel, valamint műszaki tudományi karainak professzoraival tárgyaltak oktatói és hallgatói mobilitási, továbbá gyakorlatorientált közös képzési programok indításának lehetőségéről.
A küldöttek a Sencseni Önkormányzat Tudományos, Technológiai és Innovációs Bizottságánál és a Sencseni Befektetési Ügynökségnél is tájékozódtak a kínai–magyar felsőoktatási és ipari együttműködések támogatásának rendszeréről, valamint ellátogattak Kína idei legkiemelkedőbb innovációs kiállítására, a China Hi-Tech Fairre, ahol a Külgazdasági és Külügyminisztérium Tudományos és Technológiai (TéT) szakdiplomatájával, Siklós Lilivel egyeztettek a vállalat és az egyetem kínai kooperációs folyamatairól.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Letették a parkolóház alapkövét Győrben a Petőfi ifiház helyén - videó, fotók

Letették a parkolóház alapkövét Győrben a Petőfi ifiház helyén - videó, fotók
Parkolóház épül Győrben a Teleki utca-Árpád út csomópontjában: hétfőn letették az épület alapkövét. Tovább olvasom