Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Kihirdették a keresztféléves ponthatárokat

Tavalyhoz képest megduplázódott a menetrendszerűtől eltérő módon, februárban induló képzésekre jelentkezők száma. Ennek oka, hogy idén sokkal több keresztféléves szak indul, mint korábban. Országosan 35 felsőoktatási intézmény, több, mint ezer szakára lehetett jelentkezni. Péntek óta nyilvánosak a ponthatárok.

Az egyetemek és főiskolák többsége a keresztfélévek során elsősorban mesterképzési szakjait hirdette meg. A győri Széchenyi István Egyetem alapképzési szakjai is kivétel nélkül csak távoktatásban indulnak februárban.

A Széchenyire jelentkezők idén 17 szak közül válogathattak. A legtöbb keresztféléves képzés ezúttal is a Műszaki Tudományi Karon indul. A közlekedésmérnöki mesterképzésre 41, mérnökinformatikus szakra 59, villamosmérnök szakra pedig 60 ponttal lehetett bejutni nappali tagozaton. Összehasonlítva a tavaly is induló szakok ponthatáraival az ideieket, elmondható, hogy nem volt jelentős változás a bekerülés nehézségét illetően. A járműmérnöki mesterképzésre például nappali tagozaton a tavalyi 48 helyett 52 ponttal, a mechatronikai mérnökire pedig ugyanúgy 50 ponttal lehetett bekerülni, mint tavaly.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János karán a levelező tagozaton induló, mesterfokozatú emberi erőforrás tanácsadó szakra tavaly az államilag finanszírozott képzésben és költségtérítéssel is nagyjából 70 ponttal lehetett bejutni (előbbire 75-el, míg utóbbira 72-vel). Idén viszont nagy volt a szakadék a két finanszírozási forma között: az államilag finanszírozott képzéshez 92, míg a költségtérítéseshez csak 57 pont volt szükséges.


(Forrás: Educatio Nonprofit Kft. - OFIK)

További információk a ponthatárokról a Felvi.hu-n...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Saját kollekcióján dolgozik Dániában

Tavaly érettségizett Győrben és szeptembertől már divattervezést tanul Sonderborgban Pásztor-Turák… Tovább olvasom