Kisalföld logö

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Kigyúltak az adventi fények Győrben: lézershow és rénszarvasok a Széchenyi téren - fotók

A karácsonyi ünnepi fények felkapcsolását, s az ezt megelőző műsort élőképpel közvetítette portálunk a Széchenyi térről pénteken. Érdemes a műsor újra megnézni!
19.02

Borkai Zsolt, Győr polgármestere adventi köszöntőjében arra hegyezte ki a hangsúlyt, hogy a karácsony elsősorban a családokról és a gyermekek boldogságáról szól.

Az ünnepi műsornak - akárcsak az utóbbi két évben - ezúttal is a zenei aláfestéssel kivetített lézershow volt a leglátványosabb része.

Érdekesség, hogy az idei adventi fénygyújtáson két rénszarvas is ellátogatott a győri állatkertből Széchenyi térre.

Azok a szerencsés fiatalok és örökifjak, akik láthatták a Mikulást szánját húzó négylábúakat, örömmel simogatták meg az állatokat. Kár, hogy viszonylag kevés embernek volt erre lehetősége a tömegben.  Fotó: H. Baranyai Edina
Fotó: H. Baranyai Edina

Video streaming by Ustream

Péntek, 12.01

A részletes győri adventi programokat ide kattintva tekinthetik meg, míg a december 22-ig tartó Öt templom adventi fesztiválról itt találnak részletes információkat!

Előzetes - Győri karácsonyi díszvilágítás - szebb lesz, denem drágább

A látványelemeket mindenki megcsodálhatja a péntek délután öt órai nyitány után a Széchenyi téren.

Az idei győri karácsonyi díszvilágítás szebb lesz, mint a tavalyi, több lesz a látványelem is, de ugyanannyiba kerül, mint tavaly. A részleteket csütörtök délelőtt tudatta a sajtóval Fekete Dávid alpolgármester, Prédl Antal, a Győri Útkezelő Szervezet vezetője és Gasztonyi Péter, a Vill-Korr Magyarország Kft. építésvezetője.

A karácsonyi készülődés, az ünnepekre hangolódás jegyében készül a város a karácsonyi díszkivilágítás kiépítésére - hangzott el.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az útkezelők koordinálják a karácsonyi díszvilágítás kiépítését a Belvárosban, a városrészek karácsonyfáinál és a temetőkben. A Győr-Szol Zrt. munkatársai gondoskodnak ugyanakkor a fenyőfa beszerzéséről és felállításáról.

Idén a szakemberek mintegy 2,5 kilométer kábelt használtak fel a fények energia ellátásához.

Összesen kétezer fényfüzért helyeztek el a fasorok koronáin, a fenyőfákon, az átfeszítéseken, amelyek összesen mintegy negyedmillió LED fényforrást fognak össze.

A közterületeket 35 kivilágított fenyőfa díszíti, egy-egy a különböző városrészekben, illetve a városi fenntartású temetőkben.

Új látványelemek is lesznek az idén: 9 új átfeszítésa Jedlik Ányos utcában, a Kazinczy utcában, a Szabadsajtó utcában, s 9 villanyoszlopra kerül új egység.

A gyerekek számára külön meglepetés, hogy megújul a Rénszarvas, lesz Mikulás és szánkó is.

A látványelemeket mindenki megcsodálhatja a péntek délután öt órai nyitány után a Széchenyi téren.

Az idei díszkivilágítás építése, üzemeltetése, illetve januári bontása mintegy 31 millió forintjába kerül a városnak.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri motorral száguldozhat Cristiano Ronaldo, a Real sztárja - fotó

A Real Madrid labdarúgócsapatának sztárjai Madridban átvették szolgálati autóikat. Cristiano Ronaldo… Tovább olvasom