Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Kigyulladt a busz, ami gólyatáborba vitte a bercsényis diákokat - újabb fotók

Valószínűleg elektromos zárlat történt a motortérben, ez okozta a tüzet. Mindenki időben leszállt a buszról, ami a 82-es főúton gyulladt ki.
˝A nagylányunkat két órája raktuk fel a buszra, és útnak indítottuk Balatonalmádiba, a bercsényis gólyatáborba. Most hívott a gyermek, hogy kigyulladt a busz, de szerencsére mindenki le tudott szállni. Jelenleg oltják a járművet a tűzoltók˝ - jelentette a kisalfold.hu-nak az édesapa, olvasónk fotót is küldött:
Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító

„Három busszal indultak a bercsényisek a balatonalmádi gólyatáborba, ezek közül délelőtt tíz óra környékén az egyik jármű kapott lángra. Szerencsére senki sem volt veszélyben, nem tört ki pánik, s miután mindenki biztonságban leszállt, még a csomagokat is sikerült kiszedni a raktérből. Mentesítő járat érkezett a diákokért, akik azzal folytathatják útjukat a Balatonra. Összességében elmondható, kezelhető volt a helyzet" – mondta lapunknak Németh Zsolt a Bercsényi-iskola igazgatója. 
A diákok annyit láttak, hogy a busz hátuljából füst terjeng. Szóltak a sofőrnek, megálltak, a gépjármű-vezetője a helyzetet érzékelvén mindenkit leszállított a buszról. A diákok aztán már biztonságos távolságból látták, hogy kigyullad s egyre jobban ég a busz, majd több méter magas lángok csapnak fel. 
„A katasztrófavédők szerint valószínűleg elektromos zárlat történt a motortérben, ez okozta a tüzet. A tűzoltók gyorsan kiértek, mentették a menthetőt, s ha teljesen nem is égett ki a busz, de több milliós a kárunk. A meleg miatt nem szabadna ilyen esetnek előfordulnia, de sajnos nem zárható ki, hogy közrejátszott a tűzben" – mondta kérdésünkre a buszt üzemeltető megyei cég ügyvezetője. 

Egy anyukától kaptuk az alábbi képet, mint írta, az ő lánya a második buszon ült:
Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító

További fotók:
Kigyulladt a busz, ami gólyatáborba vitte a bercsényis diákokat. Fotók: Olvasó
 
Kigyulladt egy autóbusz a 82-es főút Zirc és Csesznek közötti szakaszán. A tűzesethez a veszprémi hivatásos és a zirci önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral eloltották a lángokat. Az elsődleges információk szerint a busz utasai közül nem sérült meg senki. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták - tájékoztat a katasztrófavédelem.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Posvány lett a Holt-Rábából

Elkeserítő a halpusztulás - A horgászegyesület mentené, ami még menthető. Tovább olvasom