Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Kiemeltté nyilvánította a kormány az Audi-beruházást

Kiemeltté nyilvánította a kormány siófoki ülésén a győri Audi-beruházást - közölte a kormányszóvivő pénteken.

Nagy Anna elmondta, a beruházás közvetve 15 ezer, közvetlenül 1 800 munkahelyet hoz létre.

A kiemeltté nyilvánítás elsősorban azt jelenti, hogy gyorsított ügyintézéssel, soron kívül lehet beszerezni az engedélyeket.

Az a cél, hogy az emberek minél hamarabb munkába állhassanak - fűzte hozzá. A kiemelt beruházási státuszt a kabinet kizárólag a nemzetgazdasági szempontból kiemelkedő projektek esetében alkalmazza majd - hangsúlyozta.

A szóvivő tájékoztatott arról is, a kormány döntött a csaknem 250 milliárd forintos stabilitási tartalék létrehozásáról, amelynek elsődleges célja, hogy megvédje Magyarországot az előre nem látható külső események következményeitől. Ez azért fontos - folytatta -, hogy az idei költségvetést semmilyen körülmények között ne kelljen módosítani a későbbiekben. A kormány csak akkor használja fel a stabilitási alapot, ha a lehetséges kockázatok tényleges gondot okoznának, ellenkező esetben ez az összeg visszakerül a büdzsébe az év végén - tette hozzá Nagy Anna.

(A Nemzetgazdasági Minisztérium hétfőn tudatta az MTI-vel, hogy a tárca vezetője a költségvetésen belül mintegy 250 milliárd forintos stabilitási tartalék létrehozását javasolta a kormánynak, a miniszterelnök ezt jóvá is hagyta.)

A kabinet döntött arról is, hogy Magyarország csatlakozik a Nemzetközi Korrupcióellenes Akadémiához - közölte a kormányszóvivő.

Tájékoztatása szerint a reformprogramokról a kormány nem tárgyalt Siófokon.

Olvasóink írták

 • 20. Stive 2011. február 12. 19:56
  „szép hogy támogatja a drága kormányunk,örülnek hogy valakik munkahelyet teremtenek,az már kérdés hogy mit kapnak cserébe?!.. talán adó kedvezményt,vagy garanciát a bérek alacsonyan tartására,ki tudja....sajnos a szinvonalas jó munkaerő amit mi képviselünk(mert a Mercedes se véletlenül jön),nincs megfizetve,ez tény!
  És amit a kormányunk rosznéven vesz,hogy sokan elhagyják az országot,nem véletlen,hisz akikkel manapság büszkélkedik,kutatóink,feltalálóink,mindanyian országon kívül találtak érdeklődőt és segítséget ötleteikhez,mert ugye itthon hiába csengettek a parlament kapuin. Ma pedig itt tartunk...semmink nincs,csak a két kezünk,amit a világon mindenhol szeretnek..a lényeg hogy mi, győriek sokat köszönhetünk az Audinak,a multinak,aki miatt szép a városunk,és fejlődik. Mert országunk vezetőinek az égvilágon semmit,de semmit....”
 • 19. pgeri11 2011. február 12. 13:43
  „Ettől független persze el kéne kezdeni lobbizni ott is a modern közszolgáltatás fejlesztésén, mert különbet érdemelne az a még viszonylag normális városrész. Közteret játszóteret pedig lehet önkéntes melóben építeni nem kell hozzá nagy tehetség, azt meg ne mondja senki hogy a környékbeli nem kevés fa és fémipari vállalkozásokban nincs aki reklám gyanánt ne adna hozzá technikai segítséget, gép fa és fémmegmunkáló üzem van csak keresni kell. Az Adyvárosi parkok java része is üzemi támogatással épült, ki is van téve a legtöbb helyen a tábla.”
 • 18. pgeri11 2011. február 12. 13:39
  „15. KovacsGabor 2011.02.12. 12:44
  az ipar úton mindig is nagy volt a forgalom, haver, majd akkor jajjgass mikor majd nem lesz. akkor kezdődik a káosz majd. Fénykorában kb 20000 ember váltott műszakot 3x naponta a ipari körzetekben arrafele. Ha meg szanatóriumot akarsz akkor feküdj a téti vigyorgóba, gyárvárosnak pedig rengeteg csöndes része van ma is, pl csak nézz ki a kiskút felöli részére vagy a mátyás tér környékére.”
 • 17. pgeri11 2011. február 12. 13:35
  „13. Agent 2011.02.12. 10:17

  nyilván neked hapikám fogalmad sincs mennyi nyugati exportot csináltunk az itt legyártott cuccokkal. De egy magadfajta fogalmatlan zombitól nem vártam többet.
  Akkor nézz szét most hogy mi jön ki ezeknek a multiknak a kapuján, nyilván csont minőséggel fogsz találkozni, nemde? azért lesz lassan eldobhatós kaliber minden áru amit veszel.
  A rábától, meg társaitól pedig hülyeség nyugati versenypiac között működő cégek színvonalát várni, mert eleve nem arra állt rá a cég, a magyar már egy farok volt akkor is, és elhiheted hogy elnyomták a tehetséget már akkor is, viszont a lényeg hogy olcsón elfogadható minőséget kaptál azt tökéletesen tudta mind.
  Aztán arról meg ne kezdjen senki pampogni hogy undorral zabálta évtizedekig a magyar élelmiszeripar termékeit mert olyan szarok voltak, bezzeg a nyugati szemét milyen finom!
  Ne a mostani kisipari vizezett disznócombra meg kutyatápból összehányt parízerre gondolj, nem az a standard volt akkoriban.”
 • 16. Vanderer 2011. február 12. 12:57
  „Most gondolok Gyárvárosra.Így jó?”
 • 15. KovacsGabor 2011. február 12. 12:44
  „Jó lenne, ha az Audi-beruházás kapcsán végre valaki Gyárvárosra is gondolna. Az Audi miatt hatalmas forgalom megy át az Ipar úton. Itt közlekednek a dolgozók, a teherautók, a buszok. Állandóan zaj van az Ipar úton. Teljesen tönkreteszik az utat. Gyárváros sajnos, az utóbbi évtizedekben teljesen perifériára szorult. Innen még a hajós játszóteret is elvitték, hogy lehessen a városban mutogatni. A Szent István úton lépten-nyomon játszótér van. Némelyiket ( mitn pl. A Kazinczynál lévő nyugdíjast senki nem használja. Gyárvárosban rengeteg a gyerek. Nincs egy normális játszótér. A körzet gyerekorvosi ellátást 1 orvos végzi. Az Auditól befolyt pénzekből illene jutni annak a városrésznek, amit komolyan terhel az Audi jelenléte!”
 • 14. knifemaster 2011. február 12. 11:01
  „13. Agent 2011.02.12. 10:17
  Még az a jó ,hogy ma minden minőségi nemde? :D
  Bár nem értem,hogy akkor miért nem dobják ki az usában a szemétrevaló rába futóműveket.A hülyék inkább javítgatják őket.Sok sok éve.”
 • 13. Agent 2011. február 12. 10:17
  „"ami a KGST alatt egy komplett ipari fellegvár volt"
  Volt, meg szovjet piac is volt ami dollárért fizetett bármilyen szemétért, amelyet ezek az üzemek anno előállítottak....”
 • 12. Patriot 2011. február 12. 09:18
  „Neked meg értelmezési problémáid vannak, mellesleg nem ismered az írásjeleket. pgeri11 !”
 • 11. pgeri11 2011. február 12. 08:56
  „Az meg gyakorlatilag az ország meg ennek a népnek a gyalázata hogy egy olyan régió mint ez ami a KGST alatt egy komplett ipari fellegvár volt most egy szaros német gyarmatosító banda segítségére szorul, mert nélküle visszazuhannánk a nyavalyás borsodi ex iparterületek szintjére. Már a cigó népesség is meglenne a környéken hozzá ami csak a fílinget erősítené.
  Talán nem kellett volna pár <moderálva> befektetőnek hagyni kilóra felvásárolni az üzemeinket, nem lenne semmire való bevásárlóközpont a vagongyár helyén, használtautó nepper a ringa helyén, parlagfüves placc a textil helyén, valami zsíros hájfejű élősködő kamuiskolája félig a bezárás szélén a szerszámgépgyár helyén. Lehet folytatni a sort.
  Ja és kevés szerencsétlennek megadatik hogy a maradék Rába Futómű telepén melózzon, és esetleg látta már ezt a szaros audit belülről, elmondhatja mekkora a kontraszt a 2 között, kb úgy 80 év. A Rába telepén átalakítás nélkül le lehetne forgatni egy II. VH-ús vagy %/-os forradalmas filmet olyan állapotok vannak ott. És az még egy működő gyár elvileg. Ha ott valaki pofáraesik egy kátyúban 2 csarnok között jó eséllyel az a gödör 20 éve is ott volt már.”
 • 10. pgeri11 2011. február 12. 08:46
  „10. egyharmad 2011.02.12. 08:17
  te elnyomott szaros zs*dó, ha már ide toltad a képedet szívni a levegőt előlünk legalább tartsd magadban az eszetlen hülyeségedet, de az a minimum hogy megtanulsz normálisabban írni mint egy elemi 3.-as!”
 • 9. rittersport 2011. február 12. 00:01
  „Csak az audi vezetőségének köszönhetjük, hogy megmentette győrt. Akiket természetesen hazánkban zsidóknak neveznek, mer minden az átlagnál egy picivel többet kereső embert zsidónak hívnak.persze ez csak az én véleményem.”
 • 8. rittersport 2011. február 11. 23:57
  „A végén úgy fogják beállítani , hogy a fidesznek köszönhetjük ezt a sok munkahelyet, holott semmi köze hozzá.
  Győr az audi nélkül megdöglött volna”
 • 7. nane 2011. február 11. 21:27
  „Hú valakik nagyot kaszálnak!”
 • 6. Bolla_Andras 2011. február 11. 21:19
  „Sok 8Á-t foglalkoztató kis cég és mikroválallkozás megbánhatja, ha bérekben nem zárkózik fel a vastag Audis bér és béren kívüli juttatásokhoz.”
 • 5. bakke 2011. február 11. 21:19
  „Nemzetközi Korrupcióellenes Akadémia :D ez jó
  Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy mi lesz az elszámoltatással, az eltüntetett pénzek felderítésével - Orbánt idézem - majd az elszámoltatási kormánybiztos munkájának lezárásakor beszélhetünk újra erről... "Elszámoltatási kormánybiztos" :D Besza-behu XD”
 • 4. királyfi 2011. február 11. 20:51
  „Mikor jönnek újra a zöldek??? :)”
 • 3. Agent 2011. február 11. 20:38
  „Van egy olyan érzésem, hogy nem kell sokáig várnod:):)”
 • 2. OldSpice 2011. február 11. 20:18
  „én azt nem értem hol marad a sok hülye pesszimista audi ellenes szocialista maradvány : )”
 • 1. annobon 2011. február 11. 19:53
  „Csak azt nem értem, miért Siófokon ülésezett a kormány. Miért nem inkább Balatonőszödön? Hiszen ott van a kormányüdülő! :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonysági gála zenével és borárveréssel Győrött

Sok zenével és borárveréssel jótékonysági gálaestet rendez hét civil szervezet április 7-én Győrött. Tovább olvasom