Kisalföld logö

2018. 12. 09. vasárnap - Natália 2°C | 8°C Még több cikk.

Kiderült, miért van zöld folt a panelház tetején Győrben

Nem az ufók és nem is Shrek nyomait látták olvasóink az Ifjúság körút egyik panelházának tetején. A ˝zöld folt rejtélye˝ megoldódott.
 
A kisalfold.hu Facebook-oldalán osztottuk meg két olvasónk – Süpek Zsuzsanna és Marczali Bianka – felvételét a tetőn összegyűlt zöld folyadékról, amely beindította olvasóink fantáziáját is. Született mindenféle verzió, hogy mi lehet ez, olvasóink képzelete és humora szélesre tárta a kaput, a megoldást ugyanakkor az adta meg, aki a zöld folyadékért is felel. 

​A híres zöld folt a tetőn, amely olvasóink fantáziáját beindította. Fotó: Olvasó-tudósító

Róka Levente a Torusz Nova cég nevében írt szerkesztőségünknek: „Elejét véve a további találgatásoknak és esetleges riadalomnak, az alábbi tájékoztatást adom" – kezdte levelét, majd így folytatta: – „Cégünk 2017 nyarán végezte az Ifjúság krt. 84–90. szám alatti társasház lapostető-szigetelésének felújítását. A képen szereplő folt alatti lakás hónapok óta beázik, melynek okát többszöri alkalommal és feltárások után sem sikerült megállapítanunk. Hogy végére járjunk a dolognak, a problémás vízgyűjtő terület elárasztása mellett döntöttünk, ezt végeztük el január nyolcadikán, hétfőn délelőtt."

A zöld szín pedig: „Hogy megbizonyosodjunk a lakásba bejutó víz eredetéről, a tetőre felpumpált vizet egy Natrium Fluoreszcein nevű – környezetre és emberre ártalmatlan – jelzőanyaggal megfestettük és a víztartási próba során a lakásban található vizesedést UV-lámpával figyeljük meg a napokban. Értelemszerűen amennyiben a jelzőanyag megjelenik a lakásban, úgy a jelenleg a tetőn lévő víz valahol bejut, így a tető újbóli feltárása következik." 

Hát ennyi. Se ufó, se Shrek, se alga, se teniszpálya. Majd legközelebb.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Oscar kapujában a magyar világsiker

Az Oscar kapujában a magyar világsiker
A Testről és lélekről enesei származású producerének kamaszkori bálványa, Nastassja Kinski is gratulált. Tovább olvasom