Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Ki vert kit a bíróságon?

Drogügy miatt elővezetett húszéves fiát azért fojtogatta és ütlegelte a rendőr, mert a fiú cigarettázni akart.
Az egyik fél azt állítja: drogügy miatt elővezetett húszéves fiát azért fojtogatta és ütlegelte a rendőr, mert a fiú cigarettázni akart. Mások úgy emlékeznek, hogy a férfi támadt a rendőrre.

Egy történet, két állítás. Egyelőre a Győri Nyomozó Ügyészség vizsgálja a Győri Városi Bíróságon történtek részleteit.

– Majdnem megölte a fiamat a rendőr a szemem láttára, nekem kellett a bírónőt kihívni a folyosóra. Még a biztonsági őr is segített hátracsavarni a kezét a gyerekemnek, akit a rendőr fojtogatott, meg a tarkóját ütötte – sorolja feldúltan a fiát ért sérelmeket a győri Horváth Margit. – Elmegyek a végsőkig, a bécsi bíróságra is, ha nem történik semmi, mert nem lehet, hogy egy rendőr azt tegye, amit akar, mert egyenruhában van.

Függetlenül attól, hogy valaki cigány, vagy nem, ilyet nem lehet csinálni.
A városi bíróság rendelte el B. Zoltán előállítását, aki ellen visszaélés kábítószerrel bűncselekmény miatt folyik eljárás. A rendőrök először az anya lakásán keresték a férfit, aki elmondta, gyermeke Sashegypusztán lakik. Ott B. Zoltán minden ellenállás nélkül beült a rendőrautóba, majd a bíróságra vitték kísérői.

A férfi viselkedése nem indokolta a bilincshasználatot, nyugodt volt, a bíróság folyosójára is így kísérte be a rendőr. Ott a bíró jelezte, azonnal kezdi a meghallgatást. Közben B. Zoltán cigarettázni akart, de kísérője nem engedte, tartva attól, hogy a bíró szólítja őket. Kis idő múlva ismét cigarettázni akart a férfi, a rendőr ekkor sem engedte rágyújtani. A történetre idáig mindenki egyformán emlékszik.

A másik oldal szerint nem áll meg az anya azon állítása, hogy azért támadt rá a rendőr a fiára, mert az cigarettázni akart.
– A férfi lökte mellbe az útjában álló kísérőjét, aki ekkor kényszerintézkedésként lefogta, a földre kényszerítette és megbilincselte B. Zoltánt. Ebben a teremőr is segített neki, mert a férfi kapálózott – tájékoztatta lapunkat Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az alezredes elmondta, hogy a rendőr és B. Zoltán is nyolc napon belüli, könnyű sérüléseket szerzett a dulakodásban. Az esetet a Győri Nyomozó Ügyészség vizsgálja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégis Győrbe költözik a regionális stúdió

A híresztelések nem voltak alaptalanok! Az MTV soproni regionális stúdiója mégis Győrbe költözik – tudtuk meg Holub Katalintól, a televízió szóvivőjétől. Az adásokat várhatóan a nyár végétől sugározzák a megyeszékhelyről. Tovább olvasom