Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Ki tudná elhozni a valkói családot?

Kétszer 145 km, ennyi hiányzik egy nyolcgyermekes család boldogságához. Valakinek talán nem is olyan sok...

A tápszentmiklósi akció folytatódik, újabb nagycsalád költözhet az egyik önkormányzati lakásba, de ahhoz, hogy Gulyásék el tudjanak jönni, segítség kell. A polgármester olyan vállalkozót keres, aki elhozná a család bútorait Valkóról.

„Szinte azonnali beköltözéssel lakást kínál a tápszentmiklósi önkormányzat annak a családnak, akinek legalább két gyermeke van – az egyik szeptemberben lesz ötödikes –, s vállalja, hogy a helyi iskolába íratja a kicsiket. A négy falu társulási intézménye így biztosan fennmarad" – írtunk az ötletről február 6-i számunkban. A felhívásra 138 pályázat érkezett, s akkor még egy lakásról volt szó, amit egy dunaújvárosi, nyolc gyermekes család nyert el. Ők már Tápszentmiklóson laknak.

Az önkormányzat – látva az akció sikerét – eldöntötte, újabb lakásokat bocsát „áruba", vagyis két családnak szintén esélyt ad. Az egyik család öt gyermekkel érkezik Budapestről az önkormányzat saját lakásába, míg a másik Valkóról költözik nyolc gyermekkel. Ez utóbbi otthont egyébként az önkormányzat az egyháztól bérli, amiért havi 25 ezer forintot fizet – természetesen a család helyett.

Gulyásék, merthogy így hívják a valkói családot, minél előbb költöznének; jelenleg havonta 45 ezer forintot fizetnek az egyszobás lakásért, ahol élnek. A baj az, hogy a költöztetés költségét nem tudják állni, az önkormányzat ezért a nevükben kér segítséget. Olyan vállalkozót keres, aki a szállítást meg tudná oldani. Valkó Tápszentmiklóstól 145 kilométerre fekszik: ennyi kell a család álmának valóra váltásához.

Ha van szállítási vállalkozó, aki segítene, az Kovács József polgármesternél jelentkezhet, akinel mobilszáma: 30/300-3455.

Sudár Ágnes

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Volt feleségére gyújtotta a lakást

Még alig szabadult, s másodszor is kis híján megölte volt feleségét egy veszprémi férfi, akinek bűnperét tegnap bírálta el a Győri Ítélőtábla. Tóth Gyula ezúttal rá akarta gyújtani a házat a sértettre. Tovább olvasom