Kisalföld logö

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Kettős kampány a ˝zöld béke˝ jegyében

Győr - A megyeszékhelyen kampányol, illetve önkénteseket toboroz a Greenpeace. A nemzetközi környezetvédelmi szervezet többek között győriekkel is bővíteni szeretné tevékeny támogatói és önkéntes csapatát.

Új kampányuk részeként öt nagyvárosban – így néhány napig Győrött, a Dunakapu téren is – megkezdte munkáját a Greenpeace.

A független nemzetközi környezetvédelmi szervezet munkatársai a veszélyes vegyi anyagokról tartanak tájékoztatást.

A Kisalföld érdeklődésére Andrasev Szonja, a Greenpeace aktivista koordinátora elmondta: tudatosítani szeretnék, hogy a hétköznapi termékekben – például samponokban, tusfürdőkben, tisztítószerekben, bútorokban, ruhákban, konyhai eszközökben – számos egészséget károsító veszély rejtezik. Kutatások bizonyítják: ezek daganatos megbetegedéseket, allergiát, tanulási nehézségeket okozhatnak.

– Mivel a gyártóknak a két éve érvényben lévő Reach uniós jogszabály nem írja elő, hogy feltüntessék ezeket az anyagokat, kampányunkkal arra biztatjuk az embereket, ha érdekli őket, hogy a vásárolt termékben vagy csomagolásában megtalálható-e valamelyik a „helyettesítendő, különös aggodalomra okot adó anyagok" közül, akkor kérjenek tájékoztatást az üzletek, bevásárlóközpontok vevőszolgálatánál – hangsúlyozta Andrasev Szonja, majd megjegyezte: az ehhez szükséges mintalevél letölthető a www.levego.hu honlapról.

Kedden Győrött kampányolt a Greenpeace. Aktivistái – Pablo Lune Navarro és Andrasev Szonja – a köznapi termékekben rejtező veszélyes vegyi anyagokra hívták fel a figyelmet. Fotó: Krizsán Csaba
Kedden Győrött kampányolt a Greenpeace. Aktivistái – Pablo Lune Navarro és Andrasev Szonja – a köznapi termékekben rejtező veszélyes vegyi anyagokra hívták fel a figyelmet. Fotó: Krizsán Csaba

A belvárosban is a Greenpeace munkatársaival találkozhattak a napokban a járókelők. Bíró Szabolcs, a támogatótoborzó akció koordinátora lapunknak elmondta: mostantól rendszeresen megfordulnak majd Győrben és a régióban. Az utcai akciókon fiatalokat, idősebbeket szólítanak meg, tájékoztatják őket a nemzetközi szervezet tevékenységéről, az időszerű környezeti problémákról, megoldási javaslataikról. A toborzás során lehetőséget biztosítanak mindenkinek, aki támogatóként, aktivistaként vagy önkéntesként csatlakozna a Greenpeace-hez.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szeretet forintjai hulladék flakonokból

Győr - Hangos reccsenéssel roppannak a palackok a győri Máltai-ház alagsorában kialakított… Tovább olvasom