Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Két szakmai díj dr. Papp Zoltánnak

A győri egyetem docense Az év gyűjtője 2010 díjat kapta, valamint a Környezetvédelmi Műszaki Felsőoktatásért kitüntetést.
A gödöllői Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kara és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépfejlődés-történeti Múzeum „Az év gyűjtője 2010" címet és díszoklevelet adományozott dr. Papp Zoltánnak, a győri Széchenyi István Egyetem Környezetmérnöki Tanszéke egyetemi docensének. A stabil vagy meghajtó motorok kategóriában megszerzett elismerés Magyarországon és a határon túl is tovább növeli dr. Papp Zoltán gyűjteményének szakmai elismerését és hírnevét.

A mintegy száz darabból álló, többségében működőképes belső égésű motorok gyűjteménye a Győrhöz közeli Dunaszegen tekinthető meg. A legkorábbi gépek 1900 körül, többnyire Európában készültek, de jónéhány észak-amerikai szerkezet is van köztük. A gyűjtőmunka a technikatörténeti kutatást, a szerkezetek működő képessé tételét, életútjának felderítését, közkinccsé tételét is felöleli. A gyűjtemény a motorgyártás első hatvan évét, 1900-tól 1960-ig terjedő időszakát reprezentálja. Közülük húsz darab egyedi, kizárólag dr. Papp Zoltán gyűjteményében tanulmányozható.

Dr. Papp Zoltán
Dr. Papp Zoltán


Dr. Papp Zoltán a gödöllői szakmai díjjal egyidőben egy másik kitüntetésben is részesült: a Magyar Mérnöki Kamara Környezetvédelmi Tagozatának Elnöksége a közelmúltban a műszaki felsőoktatásban végzett kiemelkedő szakmai tevékenységét elismerve a „Környezetvédelmi Műszaki Felsőoktatásért" kitüntetést adományozta a győri egyetemi oktatónak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrautónak ütközött a Baross hídon

Egy rendőrautónak ütközött hátulról egy autó Győr egyik legforgalmasabb pontján, a Baross hídon… Tovább olvasom