Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Két nap tévé nélkül

Rongálás és lopás miatt nem tudtak 2 napig televíziót nézni Győrben Sziget, Újváros, és Pinnyéd kábeltévés előfizetői.
Valamikor pénteken éjjel ismeretlen tettesek felmásztak Győr-Szigetben egy oszlopra, s megpróbálták leszedni a kábeltévé vezetékét. Megzavarhatták őket, mert „csak" elcsípték a kábelt. Ez is elég volt azonban ahhoz, hogy Sziget és Újváros kábeltévés előfizetői műsor nélkül maradjanak, s értelemszerűen nem működhetett a kábelnet szolgáltatás sem. Hushegyi Károly, a ViDaNet Zrt. értékesítési és marketingigazgatója lapunknak elmondta: mivel optikai kábelről van szó, s annak javítása speciális technológiát igényel, a munka egész nap tartott.

Az előfizetők bosszúságát tovább fokozta, hogy ez idő alatt többen hiába próbálták hívni a kábelszolgáltató hibabejelentőjét, senkit nem tudtak elérni. Erre is rákérdeztünk, a ViDaNet válasza az volt: az ügyeleti rendszer működik, de a telefonos rendszer nem bírta a terhelést, s bár kicsengést jelzett, valójában foglalt volt a vonal.

Ezzel azonban nincs vége a történetnek, mert a tolvajok nem elégedtek meg a félmunkával. Tegnap reggelre virradóra már nemcsak elvágták a tévékábelt, hanem (a Petőfi híd alatti szakaszon) tekintélyes mennyiségűt, háromszáz méternyit el is vittek. Ezúttal már nemcsak a szigetiek és az újvárosiak, hanem a pinnyédiek is műsor nélkül maradtak, gyakorlatilag megint egész napra.

A tolvajok sokra nem jutnak a kábellel, mivel abban egyetlen deka fém sincs. A jeleket üvegszálak továbbítják. Ha valaki belenéz egy ilyen működő kábelbe, a láthatatlan lézerfény maradandó szemkárosodást okozhat.

Hushegyi Károlytól megtudtuk: az ellopott, s önmagában csupán veszélyes hulladéknak számító kábel értéke körülbelül százezer forint, a speciális javítás költsége több százezer – a valódi kár azonban az, amit a tolvajok a műsorkieséssel több ezer embernek okoztak. A ViDaNet Zrt. megtette a szükséges rendőrségi feljelentést is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csődbe visz az állami megbízás?

A Fehér-Ép Kft. 150 millió forintos megbízást nyert el: a budapesti XIII. kerületi önkormányzat velencei ifjúsági táborának építésére szerződött. A munkát ő is kiadta alvállalkozásba, méghozzá egy győri cégnek, amely lehet, épp emiatt tönkremegy. Az, hogy kinek van igaza, csak később dől el, a felek még most is vitáznak, de a történet mindenképp érdekes... Tovább olvasom