Kisalföld logö

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Két lámpás körforgalmat szánnak a Bakonyi útra Győrben

A győri 821-es főút - a Bakonyi út - két veszélyes csomópontjában jelzőlámpás körforgalom kiépítése jelenti a megoldást a torlódásokra az útkezelő szervezet szerint.
Korábban két balesetveszélyes győri csomópontról – a 821-es főút és a Kálvária utca találkozásáról, illetve a Nádor aluljáró melletti Lidl áruház parkolójának kijáratáról – írtunk.

A cikkben egy olvasónk és a Győrben közlekedünk Facebook-csapat szólalt meg. Máthé-Tóth Péter, a városi útkezelő szervezet szóvivője a két problémás helyszínnel kapcsolatban kereste meg szerkesztőségünket.

A szakember arról tájékoztatott, hogy a 821-es főút – új nevén: Bakonyi út – és a Kálvária utca csomópontja csúcsidőben elérte kapacitásának határát, emiatt gyakoriak a torlódások. Ez persze a forgalom nagymérvű fejlődése miatt nemcsak ott jelent problémát, hanem Győrben másutt is. A városi útkezelő által elkészíttetett vizsgálat alapján ebbe a kereszteződésbe, valamint 300 méterrel délebbre, a Bakonyi út és a Szigethy Attila út találkozásához egy-egy 55–66 méter átmérőjű jelzőlámpás körforgalmat terveztek be a főirányú útvonal esetében 3–3 sávval, a mellékágakból kétsávos becsatlakozással. „A célunk az, hogy idén építési engedélyt szerezhessünk a kettő közül a Kálvária utcai csomópontra. Ezután rendelnénk meg a kiviteli terveket, amelyekből kalkulálható a bekerülési költség. Mivel nagyon sok közművezetéket át kell helyezni és egyben felújítani, a költségek több százmillió forintra rúghatnak" – hangsúlyozta Máthé-Tóth Péter.
A Bakonyi út és a Kálvária utca csomópontjában csúcsidőben rendszeresek a torlódások. Fotók: Mészáros M.
A Bakonyi út és a Kálvária utca csomópontjában csúcsidőben rendszeresek a torlódások. Fotók: Mészáros M.
A szóvivő a másik felvetett helyszín kapcsán azt közölte: a Mészáros Lőrinc és az Eszperantó utca csomópont nem szélesíthető, mert minden irányban magánterület határolja a meglévő utakat. Ott a jelzőlámpás szabályozás sem oldaná meg a torlódást, a Tihanyi Árpád út–Mészáros Lőrinc utca kereszteződése ugyanis túl közel van. „Az olvasók által felvetett ötlet – miszerint a Lidl áruház parkolójából közvetlen rácsatlakozás kellene a Mészáros Lőrinc utcára – nem rossz gondolat, azonban rögtön magával vonzana egy hátrányos jelenséget: az Eszperantó utcai kocsisorban várakozók közül többen a parkolón keresztül kerülnék ki a csomópontot. Azonfelül, hogy a Lidl parkolójából el kellene venni a csatlakozás kiépítéséhez minimum három parkolóhelyet, az áruház gyaníthatóan nem nézné jó szemmel a parkolóján csupán keresztülhajtó közforgalom megjelenését" – szögezte le Máthé-Tóth Péter.
 
Írja meg véleményét!
Ön melyik győri csomópontokban látna szívesen változtatást? Melyik már meglévő körforgalom a legnagyobb segítség az ön számára?

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látogatási tilalom a Zrínyi utcai kórházban Győrben

Látogatási tilalom a Zrínyi utcai kórházban Győrben
Az ápolási osztályon megnövekedett az influenzás megbetegedések száma. Tovább olvasom