Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Kész az új híd Győrben: dolgoznak az 1-es főúton, a Likócsi körforgalom és az Ipar utcai csomópont között - fotók

Kész az új híd Győrben: dolgoznak az 1-es főúton, a Likócsi körforgalom és az Ipar utcai csomópont között - fotók
Készen van a csatorna feletti új híd.
Az 1. számú főút 2×2 sávos bővítése során 2018-ban elkészült a főút városból kifelé vezető oldalának szélesítése. Határidőre befejeződött a Tóth László utcai felüljáró félpályás megépítése, így a múlt év december 17-e óta már azon haladhat a forgalom. Az idei év tavaszán megkezdődött az 1-es főút város irányába tartó sávjainak szélesítése és az új pályaszerkezet megépítése. A Tóth László utcai műtárgy Aréna parkoló felőli részén a hídfők elkészültek, a gerenda beemelés április első hetében megtörtént. Az 1-es főúton elindult a meglévő fél pályában történő felújítása. A burkolat lemarása és a szegélyek elbontása már megtörtént - közölte a NIF kedden.
Kész az új híd Győrben: dolgoznak az 1-es főúton

A város felől a Dohány utca irányába az Iparcsatorna felett kiépülő „A" ágon a beton alapréteg elkészült, erre jönnek majd a pályaszerkezeti rétegek. Készen van a csatorna feletti új híd. Már csak a befejező munkák vannak hátra. A Dohány utcában a burkolat szélesítés, csatorna, szegély építés a bal oldalon elkészült és félpályában a kötőréteg terítés is befejeződött.

A Reptéri úton a régi burkolat elbontása és az új pályaszerkezet betonozása megtörtén. A Dohány utca és a Reptéri út találkozásánál a körforgalom kialakítása megkezdődött.

A projekt befejezési határideje 2019. III. negyedéve.
A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a Strabag Általános Építő Kft végzi, nettó 2,1 milliárd forint értékben.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét a csúcs felé törnek a hazai benzinárak

Egyre több töltőállomáson kezdődik négyessel az üzemanyagok ára, főleg a benzin drágulása volt… Tovább olvasom