Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Kerti pompa a téren

A terményáldás egyházi szertartását idén is – már tizennegyedszer – kiegészítő kertészeti és kulturális fesztivál nem vesztett népszerűségéből.
A természet és legszebb gyümölcsei beköltöztek a hétvégén a virágdíszbe öltözött győri Széchenyi térre. A terményáldás egyházi szertartását idén is – már tizennegyedszer – kiegészítő kertészeti és kulturális fesztivál nem vesztett népszerűségéből.

– Nem olcsóbb, mint máshol, de szebb – foglalta össze a kínálatról alkotott véleményét Hajnal Lászlóné, aki Pérről minden évben Győrbe jön a Terményáldás nyárbúcsúztató hétvégéjén. Úgy véli, ez egy olyan turistacsalogató, szemet gyönyörködtető rendezvény, amilyenhez hasonlót többet is kellene szervezni. Szerinte a helybeliek is örülnek, hogy a természet legszebb gyümölcseivel, virágaival egy rövid időre beköltözik a városba.

Ahogy korábban szokta, ezúttal is vásárolt különböző fűszernövényeket. A környékbeli kertészek áruival elégedett volt, az árakat is megfelelőnek találta. Bízik a magyar termelőkben, máskor is, ha teheti, figyel arra, hogy áruikat vásárolja. Úgy véli, nem ártana, ha a „hazainak" nagyobb reklámja lenne a boltokban, egy-egy termékre nagyobb betűkkel írnák rá: magyar, hogy aki akarja, azt választhassa.

A gazdag programot kínáló terményünnep megnyitóján Gőgös Zoltán, az agrártárca államtitkára szintén arról beszélt, hogy fontos fesztiválokon is összehozni a hazai termelőket és fogyasztókat, megismertetni a magyar kínálatot.

A Terményáldáson kiállítók közül a Labora Alapítvány rendezvényének díját vehette át Tóth Péter, a lipóti pékség vezetője, Szűcs Ottó abdai kertész, Hajnal Ferenc győri kertész és ifj. Balassa Dezső győrújfalui faiskola-tulajdonos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kollégáinak köszönheti lába megmentését

Egyik lábát már fiatal korában amputálták Salakta Istvánnak és nemrégiben a másikat is majdnem elvesztette. Úgy véli, munkatársai mentették meg, a téti rehabilitációs és foglalkoztatási központ összetartó közössége nélkül nem sikerült volna meggyógyulnia. – Nagyon örültem, mikor három éve működni kezdett az S. K. Oltalom Bt. Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ Téten. Tovább olvasom