Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 8°C Még több cikk.

Kerti hulladékgyűjtés változó rendszerben

Számos lakossági javaslatot figyelembe véve a KOMSZOL ezentúl más rendszerben gyűjti a kerti hulladékot.
A január végi számlalevél mellékleteként kapják meg a háztulajdonosok a kerti hulladékszállítás rájuk vonatkozó új időpontjait. A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) szóvivője, Nagy Csaba tájékoztatása szerint a társaság holnaptól – az eddig megszokottól eltérően – új rendszer szerint végzi a gyűjtést Győrben.

Bármilyen zsákban és kötözőanyaggal

– Egyrészt a korai kerti munkák indokolják a változást, másrészt megteremtődött a feltétele a bioló-

giailag nem lebomló anyagok kiválogatásának. Emellett a tapasztalatok és lakossági jelzések elemzése után jobban követhető, a lakók számára kényelmesebb gyűjtési módot dolgoztak ki szakembereink, amit az önkormányzat decemberben jóváhagyott – kezdte lapunk érdeklődésére válaszolva Nagy Csaba.
A szóvivő szerint jelentős változás, hogy a lakóknak nem kell lebomló zsákokat, kötözőanyagot vásárolniuk, mint eddig. Ezután akármilyen zsákban kirakhatják és bármilyen kötözőanyaggal átköthetik a kerti hulladékot.

Minden megkezdett köbméter számít

– A lényeg az, hogy kézzel gyorsan és egyszerűen fel lehessen rakni az autó gyűjtőterébe. A szállítók rögzítik az ingatlan címét – folytatta Nagy Csaba –, ahová a kerti hulladékot kihelyezték, annak mennyiségét, majd az elszállításról értesítést hagynak a helyszínen a szerződött ügyfél postaládájában. A térítési díj megállapításánál minden megkezdett köbméter egész köbméternek számít.
A cég az elszállítás után, a legközelebbi számlán külön sorban, a szállítás dátumának és mennyiségének megjelölésével tünteti fel a díjat, melynek összege köbméterenként 600 forint, amely az áfát is tartalmazza. Nagy Csaba szerint az új rendszer azért lesz kedvezőbb a fogyasztókra nézve, mert korábban 268 forintért – a lebomló zsákba rakva, vagy egységnyi kötözőanyaggal átkötve – 60 liter kerti hulladékot lehetett elszállításra kitenni.
– Ezután hatszáz forintért egy köbméternyit, azaz közel tizenhatszorosát lehet elszállíttatni. Így időt és pénzt megtakarítva nem kell lebomló zsákot és kötözőanyagot vásárolni, mert a számlázás a teljesítést követi – magyarázta a szóvivő.

A gyűjtést megelőző napon

A komposztálható kerti hulladékot járatterv szerint február 1-jétől április 30-ig kéthetente, május 1-jétől június 30-ig havonta gyűjti a Komszol. A társaság kéri az ügyfeleit, hogy az elszállításra szánt kerti hulladékot kézi rakodásra alkalmas formában – a nyesedéket kötegelve, a kaszálékot, kisebb növényi szárakat zsákban, vagy egyéb módon csomagolva – a gyűjtést megelőző napon tegyék ki az ingatlan elé.
A kertes házas és a hétvégi házas beépítésű övezetekben, így a Rabkertben a Hullám utca–Lugas utca kereszteződésében március 19-én, a Góré-dűlőben a Berkenye utca, Fasor utca, Pándzsa-töltés közötti területen március 26-án, a Fehérvári úti kiskerteknél a Sashegy–Akácfasor kereszteződésében és Győrszentiván-kertvárosban a Barackos utca–felüljáró melletti zöldterületen lesz kertihulladék-gyűjtés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatmilliós webkamera, de kép sehol

Győr évek óta több millió forintot fizet azért, hogy látható legyen a világ számára. Most azonban… Tovább olvasom