Kisalföld logö

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 32°C Még több cikk.

Kerékpárút - A győri belváros és Likócs között lesz biztonságosabb a közlekedés

Több mint egy kilométeres szakasz megépítésével válik teljessé az Eurovelo 6 kerékpárút-hálózat Győr és Gönyű közötti része jövőre. A kivitelezésre vonatkozó tendert már kiírták.
A biciklisek Győrből keleti irányba egészen Gönyűig tekerhetnek kiépített kerékpárúton, kivéve egy hozzávetőlegesen egy kilométert. Már csak a Mártírok útja–Ipar utca–Pesti út csomópontjától Likócs felé az Iparcsatornáig tartó szakasz hiányzik, miután az önkormányzat tavaly elkészíttette a likócsi körforgalom és a híd közötti részt is, a Pesti út burkolatának felújításával együtt.

Az eddig kimaradt szakasz a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg. Az állami cég által a kivitelezésre kiírt tender a múlt héten jelent meg az Európai Unió közbeszerzési lapjában. Kara Ákos győri országgyűlési képviselő, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára a Kisalföldnek elmondta: a beruházás az európai kerékpárút-hálózat, az Eurovelo 6 részét képezi. A leendő szakasz a Pesti út mellett saját nyomvonalon vezetett kétirányú, két méter széles kerékpárút lesz az Ipar utcai kereszteződéstől az Iparcsatornáig, ahol becsatlakozik a meglévő kerékpárútba. A nyertesnek 800 méteren kell új aszfaltburkolatot kialakítania és 500 méteren töltést építeni. Feladatai közé tartozik a vízelvezető rendszer kialakítása, illetve a meglévő jelzőlámpák és közvilágítás átépítése is.
 
A Pesti úton rendszerint nagy a forgalom, így a biciklisek számára nem biztonságos a közlekedés. Fotó: Bertleff András
A Pesti úton rendszerint nagy a forgalom, így a biciklisek számára nem biztonságos a közlekedés. Fotó: Bertleff András
Mindennek fedezetét nem európai uniós támogatás, hanem magyar állami forrás jelenti. A pontos összeg a közbeszerzés eredménye után derül ki. A munkálatok a tervek szerint az idei év végén kezdődnek meg és 2020 második felében fejeződnek be.

"A fejlesztés a győri belváros és Likócs, valamint az ipari övezet között biciklizők számára teremt biztonságos közlekedési feltételeket a nagy forgalmú szakaszon, emellett a turisztikai, rekreációs célból bringázók eljutási lehetőségeit is javítja" – hívta fel a figyelmet Kara Ákos.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terelik a forgalmat az Újkapu utcánál Győrben - térkép

Terelik a forgalmat az Újkapu utcánál Győrben - térkép
Az Újkapu utca felújítása utolsó szakaszához ért. Tovább olvasom